ChemnItz barut fıçısı

Güncelleme Tarihi:

ChemnItz barut fıçısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 23:38

ALMANYA’nın Chemnitz kentinde 25 Ağustos’ta Suriyeli ve Iraklı iki mültecinin karıştığı kavgada bir Alman’ın ölmesinden sonra başlayan olaylar, son bulmuyor.

Haberin Devamı

Kentte ırkçılar neredeyse her gün gösteri düzenleniyor. Irkçılara karşı mecliste grubu bulunan Sosyal Demokratlar, Sol Parti ve Yeşiller gibi siyasi yelpazenin solunda yer alan partiler de karşı gösterilere destek veriyor. Chemnitz kentinin sembolü Karl Marx heykelinin önünde cumartesi gecesi yaklaşık 4 bin 500 yabancı düşmanı ve ırkçı toplandı. Gösteriyi, yabancı karşıtı ve İslam düşmanı sağ popülist Almanya için Alternatif Parti (AfD), Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGIDA) ve Pro Chemnitz Hareketi düzenledi.

EN AZ 20 YARALI

Dresden ile Hamburg arasında oynanması gereken ikinci lig maçı da Dresden polisinin Chemnitz’e kaydırılması nedeniyle oynanamadı. Irkçılar aralarında yabancıların da bulunduğu 20’yi aşkın kişiyi yaraladı. Polis 37 kişi hakkında suç duyurusu bulunulması nedeniyle soruşturma başlattı. Irkçılar, Federal Meclis’in SPD’li milletvekili Sören Bartol’un konvoyuna da saldırıda bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!