Çavuşoğlu’ndan Keneş tepkisi: Darbeciler iade edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu’ndan Keneş tepkisi: Darbeciler iade edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 07:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Yüksek Mahkemesi’nin FETÖ’cü Bülent Keneş ile ilgili iade talebini reddetmesine “Çok olumsuz bir gelişme, darbecilerin Türkiye’ye iade edilmesi gerekiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

 

GAMBİYA Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi: “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği gündeme geldiğinden bu yana söylenecek sözler söylendi. Bununla birlikte üçlü muhtıra imzaladı. Türkiye’nin talepleri gayet açık. Yeni hükümetin gelmesiyle birlikte İsveç tarafından da olumlu mesajlar geldi. Finlandiya’da da bazı açıklamalar ve yasal değişiklikler gerçekleştirildi. Bunlardan bazıları yılbaşından sonra devreye girecek. Sonuçta söylenenler söylendi, bundan sonra somut adım atılması gerekiyor.

ÇOK OLUMSUZ BİR GELİŞME

Bülent Keneş’in iade talebinin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme. Bu belgede FETÖ net bir şekilde yer alıyor. Biz İsveç ve Finlandiya’dan güzel sözler değil, somut eylemler görmek istiyoruz. Darbecilerin Türkiye’ye iade edilmesi gerekiyor. ‘Bakanlar Kurulu’ deniyor ama önemli olan kimin karar vereceği değil, bizim beklentilerimizin karşılanması.

Haberin Devamı

İSVEÇLİ BAKAN GELİYOR

Bir kişiyi iade ettiler, o da bizim listemizde yoktu. ‘Bir kişiyi iade ettim, bu işi kapatalım’ gibi bir beklentileri varsa bu gerçekçi bir beklenti değil. Listede ne varsa onu yerine getirmekle yükümlüler. Bu amaçla İsveç Dışişleri Bakanı perşembe günü Ankara’ya gelecek.”

Çavuşoğlu’ndan Keneş tepkisi: Darbeciler iade edilmeli

İSVEÇ: SON SÖZ BAKANLAR KURULUNDA

İSVEÇ Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş’in Türkiye’ye iadesine yönelik son kararı bakanlar kurulunun vereceğini söyledi. Strömmer, devlet televizyonu SVT’ye, Keneş’in Türkiye’ye iade talebini reddeden mahkeme kararını değerlendirdi. Kararın İsveç’in NATO başvurusunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda spekülasyon yapmak istemediğini söyleyen Strömmer, “İsveç, hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir ülkedir ve bu tür davalarla ilgilenmek için bir hukukumuz var. Yargıtay kararını verdi, şimdi bakanlar kurulu dava hakkında karar vermek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FETÖ OKULLARINI İLK KAPATAN ÜLKE

GAMBİYA Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile basın toplantısında FETÖ’yle mücadele konusunda bu ülkenin desteklerine teşekkür eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gambiya bizim stratejik ortaklarımızdan. Yatırımları ve ticareti artırmak istiyoruz. TİKA, Gambiya’da sağlık, eğitim ve tarım gibi alanlarda önemli projeler gerçekleştiriyor. Askeri konularla da ilişkilerimiz var. Gambiya, FETÖ ile mücadelemizde bize destek veriyor. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ okullarını kapatan ilk ülke Gambiya oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!