Cameron geri adım atmadı

Güncelleme Tarihi:

Cameron geri adım atmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 11:13

Bir süredir Avrupa kıtasına tek başına ulaşmayı başarmış olan en az 3 bin mülteci çocuğu Birleşik Krallık'a kabul etmesi için hem muhalefetin hem de yardım derneklerinin baskısına maruz kalan İngiltere Başbakan'ı David Cameron geri adım atmadı.

Haberin Devamı

Mülteci çocukların ülkeye kabul edilmesinin Birleşik Krallık'ın karşı karşıya olduğu göçmen akımını daha da hızlandıracağını belirten Başbakan, mültecilerin Orta Doğu'da kalmasının ve tüm yardımların da bu bölgeye yollanmasının daha iyi bir strateji olduğu konusunda ısrar etti.

Hükümetin mültecilerin kabul edilebilir bir yaşam seviyesine ulaşması için yeterince çaba göstermediğini düşünen seçmenleri de sakinleştirmek isteyen Cameron, alternatif bir yardım paketi önerdi.

Muhafazakar Partili Başbakan, 'hali hazırda Birleşik Krallık'ta akrabası bulunan' belli sayıda çocuk mülteciyi ülkeye kabul etmeye karar verdiklerini açıkladı.

Başbakan ayrıca Avrupa kıtasına ulaşmış mültecilere ve özellikle de mülteci çocuklara yardımcı olabilmek için 10 milyon sterlinlik yeni bir fonun ayrılacağını duyurdu.

İngiltere hükümetinin mültecilerin kayda geçirilmesi ve yanında yetişkin bulunmayan çocuk mültecilerin AB ülkelerindeki aile üyelerinin yanına yollanması için İtalya ve Yunanistan hükümetlerine verdiği desteği de artıracağı açıklandı.

Muhalefet hükümetin mültecilere yeterli yardımı yapmadığının bir kez daha altını çizerken ülkeye kabul edilmesi planlanan ekstra çocuk mülteci sayısının da bir an önce açıklanmasını istedi.

Bu sayıya bağlı olarak yerel yönetimlere konuyla ilgili ayrılan bütçelerin artırılması gerektiğinin de altı çizildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!