Cakarta’da Lavrov Borrell atışması

Güncelleme Tarihi:

Cakarta’da Lavrov Borrell atışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 07:00

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında, AB temsilcisi ile Rusya Dışişleri Bakanı arasında gergin anlar yaşandı.

Haberin Devamı

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna işgaline dair eleştirileri üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan “sert tepki” gördüğünü söyledi. Borrell, “Lavrov bana, çok agresif bir şekilde yanıt verdi ve kendi bakış açısından durumu anlattı. Herşeyin bir ‘Batı komplosu’ olduğunu ve savaşın devam edeceğini söyledi. Rusya saldırganlığı durdurmaya ve birliklerini geri çekmeye hiç hazır değil” dedi. Borrell, kendisinin neden Ukrayna’ya destek verdiklerini açıkladığını ve “savaşı durdurmanın tek yolunun Rus askerlerinin çekilmesi olduğunu” söylediğini kaydetti.

FİDAN’IN ENDONEZYA MESAİSİ

- ASEAN üyesi olmasa da örgüte çeşitli anlaşmalarla taraf olan Türkiye’yi toplantılarda Dışişleri Bakanı Hakan Fiden temsil etti. Fidan Cakarta’da başta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve AB temsilcisi Josep Borrell ile olmak üzere ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Cakarta’da Lavrov Borrell atışması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!