BTS geldi, BM Genel Kurulu çevrimiçi yayını 1 milyondan fazla insan tarafından izlendi!

Güncelleme Tarihi:

BTS geldi, BM Genel Kurulu çevrimiçi yayını 1 milyondan fazla insan tarafından izlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2021 15:21

1 milyondan fazla insan, pazartesi günü internetin en sıcak olayını izledi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında yapılan konuşmayı sıradan BM toplantılarından farklı kılan, süper star erkek K-pop grubu BTS oldu.

Haberin Devamı

Kısaca "BTS Ordusu" olarak anılan BTS hayranları hızla harekete geçebilen ve süper organize bir çevrimiçi topluluk olarak biliniyor. 

BTS'in pazartesi günü gerçekleşen konuşması esnasında da BTS Ordusu Birleşmiş Milletler'in resmi YouTube kanalına akın etti.

Grup üyeleri konuşurken videonun altındaki yorum kısmı grubun hayranlarının sembolü haline gelen mor kalp emoji'lerinin yanı sıra tonlarca ağlama emoji'siyle, başparmak emoji'leri ve renk renk kalplerle doldu.

SADECE BM KANALINDA 980 BİN İZLENDİ

BTS üyeleri konuşmalarında akranlarını Covid-19'a karşı aşı yaptırmaya davet etti. 980 binden fazla izleyicinin katıldığı yayın, diğer YouTube kanalları ve platformlarda da on binlerce kişi tarafından görüntülendi.

Genellikle politikacıların katılımıyla düzenlenen BM Genel Kurulu toplantılarının normal koşullarda geniş kitlelerin ilgisini çektiği söylenemez. Toplantılarda zaman zaman yüksek profilli ünlüler kürsüye çıkıp konuşmalar yapıyor ancak bugüne kadar BTS’in yarattığı ilgiye ulaşabilen olmadı.

Haberin Devamı

K-pop ikonları konuşurken hayranları sohbeti öyle bir ele geçirdi ki diğer kullanıcılar, BTS ordusu üyelerini sürdürülebilirliği tartışmak için bir araya gelen küresel liderlere saygı göstermeleri konusunda uyarmak kaldı.

PANDEMİNİN GENÇLERİ NASIL ETKİLEDİĞİNİ ANLATTILAR

Grup üyeleri Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V ve Jungkook, pandeminin genç neslin deneyimlerini ve geleceğe dair görüşlerini nasıl şekillendirildiğini aktardı.

BTS üyelerinin söylediğine göre, ergenlik çağındaki ve 20'li yaşlardaki genç hayranları, pandemi dönemini çevrimiçi ortamda yeni şeyler öğrenerek, birbirleriyle daha derin bir düzeyde bağlantı kurarak ve iklim değişikliği ve bu konuda nasıl bir fark yaratabilecekleri gibi konular üzerine çalışarak geçirdi.

BTS geldi, BM Genel Kurulu çevrimiçi yayını 1 milyondan fazla insan tarafından izlendi

RM, “Bugün ergenlerin ve 20'li yaşlarındaki insanların Covid'in kayıp nesli olarak anıldığını duydum. Bana kalırsa, yürüdükleri yol yetişkin gözler tarafından görülemiyor diye kayboldukları söylenemez” sözleriyle büyük alkış topladı.

Haberin Devamı

Grup üyeleri ayrıca aşılara coşkuyla destek verdi. J-Hope, "Evet, yedimiz de tabii ki aşı olduk. Aşı, bizi bekleyen hayranlarımızla buluşmak ve bugün burada önünüzde durabilmek için bir tür biletti" dedi.

Bu, Güney Kore'nin yumuşak gücünün yüzü olan BTS'in ilk BM ziyareti değil. Ancak grup üyeleri pazartesi günü New York'ta gerçekleşen BM Genel Kurulu'nun 76'ncı oturumuna, ilk kez Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in ziyaret öncesi belirlediği “gelecek nesiller ve kültür için özel başkanlık elçileri” olarak tanımlanan yeni resmi diplomatik rolleri kapsamında katıldılar.

BTS geldi, BM Genel Kurulu çevrimiçi yayını 1 milyondan fazla insan tarafından izlendi

Yaklaşık yedi dakikalık bir konuşmanın ardından grup, yazın hit şarkılarından “Permission to Dance”in videosunu izleyicilere sundu. Videoda üyeler Genel Kurul Salonu'nda ve BM Genel Merkezi'nde şarkı söyleyip dans ediyor. BTS üyeleri, şarkının pozitifliğe ve memnuniyete ilham vermesini umduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Moon, BTS'i tanıtan konuşmasında, grubu “dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından en çok sevilen sanatçılar” olarak nitelendirdi.

On milyonlarca hayran da bu tanıma gurur ve takdirle yanıt verdi. BTS'in BM'de olmasına verilen sosyal medya tepkileri çeşitli ülkelerde trend oldu.

Canlı yayın sohbetinin sayısız mor kalplerle dolduğu yayından yaklaşık bir saat sonra BTS hayranları sonunda izlemeyi bırakınca BM'nin YouTube kanalının izleyici sayısı her zamanki seviyesine yani 50.000'in altına geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!