Bremen'deki etkinliği engellemek için dedikodu çıkardılar

Güncelleme Tarihi:

Bremendeki etkinliği engellemek için dedikodu çıkardılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 09:51

Almanya’nın Bremen kentinde ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ programı düzenlendi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen Şubesi tarafından Deniz Saray Event Centers’ta düzenlenen programdan önce ilginç bir dedikodu dolaşmaya başladı.

Haberin Devamı

 Etkinliğe katılımın az olmasını sağlamak için bazı kesimler tarafından, “O toplantıya katılacakların Alman pasaportları iptal edilecek” söylentileri yayılmaya başladı. Ancak buna rağmen programa ilgi yüksek oldu. 

Programa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk de bu konuya değindi:

Bremendeki etkinliği engellemek için dedikodu çıkardılar

DARBE GİRİŞİMİNİ HERKESE ANLATIN

“Bugün bu toplantı yapılacak diye Bremen’de Maşallah bütün sivil toplum kuruluşlarının kermes yapacakları tutmuş. Ne hikmetse bu toplantı saatine denk getirmişler. Ayrıca ‘Bu toplantıya katılanların Alman pasaportları iptal edilecek’ diye dedikodu çıkarılmış. Yahu Almanya gibi güçlü bir devlet sizin gibi çapsızların, yeteneksizlerin aklıyla mı hareket edecek. Size düşen bir şey var. Artık içe kapanık değil, dışa açık olunuz. Almanya’da lobi çalışması yapınız. Alman gazetecilere, politikacılara 15 Temmuz’u anlatınız. Onlara siz gidiniz.”
UETD Bremen Bölge Başkanı Burak Çaylı ise, “Amaçları halkımızı korkutup bu tür toplantılara katılmaları engellemek. Ancak tamamen yalan ve söylenti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!