BM, İdlib’deki hastanelerin koordinatlarını ülkelerle paylaştı

Güncelleme Tarihi:

BM, İdlib’deki hastanelerin koordinatlarını ülkelerle paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 16:21

Birleşmiş Milletler, Suriye’nin İdlib bölgesinde bulunan hastaneler ve okullar dahil 235 korunan noktanın koordinatlarını askeri saldırılardan koruyabilmek için Rusya, Türkiye ve Koalisyon güçleriyle paylaştı.

Haberin Devamı

Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan son bölge İdlib’de sular kaynamaya başladı. Geçtiğimiz hafta Rusya’nın İdlib’e 100’den fazla hava saldırısı gerçekleştirmesiyle birlikte bölgede kırmızı alarm verildi.

Birleşmiş Milletler Suriye Bölge İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, İdlib bölgesindeki okul ve hastaneler dahil korunması gereken 235 noktanın koordinatlarını Rusya, Türkiye ve ABD Koalisyonuyla paylaştı.

Moumtzis, Cenevre’de görüştüğü bir Rus yetkilinin kendisine, “Bölgedeki probleme barışçıl çözümler getirebilmek için şu anda bütün çabamızı veriyoruz” dediğini iletti.

Moumtzis, Birleşmiş Milletler'in, 3 milyon nüfuslu İdlib’e düzenlenecek olası bir saldırıda bölgeyi terk edecek 900 bin kişiye yardım sağlamak için gece gündüz çalıştığını açıkladı. Moumtzis konuşmasını, “Hiçbir şekilde hazır olduğumuzu söylemiyorum. Önemli olan, belirli bir düzeye gelebilmek için azami gayretimizi göstermemizdir” diyerek sonlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!