BM: Ateşkes etkili oldu

Güncelleme Tarihi:

BM: Ateşkes etkili oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 00:49

SURİYE’de önceki gün yürürlüğe giren ateşkese rağmen çatışmalar bazı bölgelerde devam etti.

Haberin Devamı

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ise çatışma haberlerine rağmen, Suriye’de şiddetin belirgin bir düşüş yaşadığını söyledi. BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan, de Mistura, “Dün Suriye’de gün batımından sonra hava saldırıları ve muhalefet tarafından havan topu bombardımanı olduğuna dair iddiaları da içeren belli derecelerde şiddetin devam ettiğini gördük. Fakat şunu açıkça söyleyebilirim ki bu sabah itibariyle gelen haberlere göre şiddet kayda değer şekilde azaldı” şeklinde konuştu.  

‘HALEP’TEN ÇIKIŞLAR ENGELLENİYOR

’Londra merkezli ve muhalif çizgideki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) rejim yanlısı güçlerin Halep kentinin güneyinde top atışı yaptığını ve Şam merkezinin doğusundaki Cobar semtinin de aynı şekilde vurduğunu bildirdi. SOHR bu olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti. Açıklamada, muhaliflerin de Hama kentinin batısındaki bir kasabaya ateş açtığı kaydedildi. SOHR yaptığı bir diğer açıklamadaysa Halep merkezinin doğusunu kontrol eden silahlı grupları, sivillerin rejimin kontrol ettiği bölgelere geçmelerine engel olmakla suçladı. SOHR, Halep’in Bustan el-Kasır semtini terk etmeye çalışan ailelerin silahlı muhalif gruplar tarafından engellendiğini bildirdi. Öte yandan muhaliflerin Yüksek Müzakere Komitesi ise rejimi, Halep’in demografik yapısını değiştirmeye çalışmakla suçladı.

Haberin Devamı

20 MUHALİF GRUP ATEŞKESİ REDDETTİ 

SURİYE’deki 20 silahlı muhalif grup ortak bir bildiri yayınlayarak Rusya ve ABD’nin vardığı ve pazartesi günü yürürlüğe giren ateşkesi reddetti. Aralarında Feylak’uş Şam, Zafer Ordusu ve Nureddin Zengi Hareketi gibi büyük grupların da bulunduğu 20 grup, ateşkesin rejim güçlerine yaradığını iddia etti ve kısa süre önce adını ‘Şam Fetih Cephesi’ olarak değiştiren El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin bombalanmasına karşı çıktı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!