Birinci Küresel Barış Zirvesi İsviçre’de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Birinci Küresel Barış Zirvesi İsviçre’de yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 17:20

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Ukrayna’nın İsviçre ev sahipliğinde ‘Birinci Küresel Barış Zirvesi’ düzenleyeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Uluslararası medya kuruluşlarından gazetecilerin katılımıyla internet ortamında düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Ukrayna ordusunun çatışmaların yaşandığını 1200 km’lik bir cepheyi savunduğuna dikkat çekti. Rusya’nın nihai hedefinin değişmediğini belirten Kuleba, Rusya’nın başarılı olması halinde Avrupa ve Merkez Asya’daki diğer ülkelere saldırabileceğini ifade ederek “Putin, Sovyetler Birliği ve Rusya İmparatorluğu'nun nüfuzunu yeniden tesis etmek istiyor” dedi.

Ukrayna’nın Rusya’dan farklı olarak askerlerin hayatlarına değer verdiğini ve bu sebeple teknolojiyi Ukraynalı askerlerin hayatlarını ve ülkelerini savunmak için avantaj olarak kullandıklarını ifade eden Bakan Kuleba, “Rusya, ön cephelerdeki saldırılara paralel olarak sivillere yönelik günlük füze ve drone saldırılarıyla barışçıl Ukrayna şehirlerini terörize etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Uluslararası askeri yardımlarla savunma kapasitelerini üç kat artırdıklarını ve bu yıl içinde bunu altı kat artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, askeri yardımda önceliklerinin kentleri koruyacak ‘hava savunma sistemleri’ ve uzun menzil füzeler olduğunu belirtti. Karadeniz’deki Rus donanmasını dikkate değer bir oranda yok ettiklerini ifade eden Bakan Kuleba Ukrayna tarafından İsviçre’nin ev sahipliğinde Birinci Küresel Barış Zirvesi’nin yapılacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!