Türk partisinden Türk seçmene öneri

Güncelleme Tarihi:

Türk partisinden Türk seçmene öneri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 09:52

Almanya’da genel seçimleri boykot eden Yenilik ve Adalet Birliği Partisi’nin (BIG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Köln’de düzenlediği basın toplantısı ile bunun nedenlerini açıkladı. Yıldız, Türkiye kökenli seçmenlere de ‘Wahlboykott’ (seçim boykotu) çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

 

BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, Almanya’daki partilerin, Türkiye karşıtı seçim kampanyası yürüttüklerini ileri sürdü. Almanya’daki seçim sistemini anlatan Yıldız, milletvekillerinin ya seçim bölgelerinden doğrudan seçildiğini ya da yüzde 5 seçim barajını aşan partilerin listelerinden meclise girdiklerini hatırlattı. Almanya’da 1 milyon 400 bin Türkiye kökenli seçmen bulunduğunu belirten Yıldız, bu durumda seçim bölgelerinden doğrudan veya barajı aşarak meclise milletvekili göndermelerinin güç olduğunu vurguladı.

DİĞER PARTİLERE YARIYOR
Barajı aşamayan partilerin aldığı oyların diğer partilere sandalye olarak dağıtıldığını ifade eden Yıldız, şöyle dedi:
“Bizim vereceğimiz oylarla Hıristiyan Demokratlara, Sosyal Demokratlara, diğerlerine sandalyeler gidecek. Dolayısıyla biz bu partileri cezalandıralım derken yüzde 5 altındaki partileri seçtiğimiz zaman bu oylar bize ihanet olarak geri dönecek. Ve partiler şunu diyecek, ’Ya biz bu Türklere hakaret ettik, anavatanlarına kızdık, Cumhurbaşkanlarını yerden yere vurduk, itibarsızlaştırdık ve bu seçmenler seçim sistemini bilmedikleri için gittiler oylarını baraj altındaki partilere verdiler, bu bize sandalye olarak yansıdı.’ Bu bir vakıa. Kimse bunun böyle olmadığını diyemez.”

Haberin Devamı

SEÇMENE ÖNERİDE BULUNDU
Seçim pusulalarına ‘Wahlboykott’ (seçimi boykotu) yazılarak oy kullanıldığı takdirde bu geçersiz oyların siyasi partilerin işine yaramayacağını belirten Yıldız, buna karşın ortaya bir seçim iradesi konulmuş olacağını ve Türklerin uyandığının gösterileceğini söyledi.

ADD’YE PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRE TANIDI
Genel Başkan Haluk Yıldız, 24 Eylül’deki seçime girmemelerinin bir nedenini de, Türklerin kuruduğu diğer parti Alman Demokratlar Birliği (ADD) ile çatışma ortamından kaçınmak olarak açıkladı. “Türk toplumu siyasi olarak bölündüğü zaman hiçbir etkisi olmayacak bir toplum. Gelin güçlerimizi birleştirelim. Yeni partimizin ismi BIG Allianz olabilir” diyen Yıldız, ADD’ye birleşme çağrısı yaptı. Haluk Yıldız, ADD’nin kendilerine pazar günü saat 12.00’ye kadar cevap vermelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!