Berlin Türk Tiyatro festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Berlin Türk Tiyatro festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 12:13

Berlin’de ikincisi düzenlenecek Türk Tiyatro Festivali, yarın başlıyor. 9 Temmuz’a kadar sürecek festivale, Türkiye'den katılacak tiyatro grupları, oyunlarını sahneleyecek.

Haberin Devamı

BERLİN Türk Tiyatro Festivali çerçevesinde Palto, Sınır, Ruki, Lafını Esirgemeyenler ve İmparatorluk Kuranlar ile çocuk oyunu Büyük Şehir Masalları gibi oyunlar sahnelenecek. Büyük Şehir Masalları Almanca oynanacak, diğer oyunlar Türkçe. Festivalde oyunculuk atölyeleri de düzenlenecek. İbrahim Altıok, Zerrin Akdenizli, Reha Özcan, Murat Şeker, Müfit Can Saçıntı ve Ayşe Lebriz Berkem’in yürüteceği altı farklı atölye çalışmalarında tiyatro ve kamera önü oyunculuğu ele alınıyor.
Nikolay Gogol'ün öyküsünden aynı adla tiyatroya uyarlanan 'Palto'yu Mine Acar yönetti. Oyunda, büyük çabalar ve özveriler sonucu edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun trajik öyküsünü Kadri Özcan canlandırıyor. Oyun 4 Temmuz saat 21.00'de sahnelenecek.

Berlin Türk Tiyatro festivali başlıyor

Haberin Devamı

MUZAFFER İZGÜ YAZDI
5 Temmuz saat 21.00'de Müfit Can Saçıntı'nın tek kişilik oyunu 'Lafını Esirgemeyenler' seyirci karşısına çıkacak. Muzaffer İzgü'nün yazdığı Pervin Ünalp'ın sahnelediği 'Sınır' adlı oyun iki düşman ülkenin sınır bölgesinde nöbet tutan iki düşman askerinin trajikomik hikayesini anlatıyor. Oyunda, Korkmaz Arslan ve Ufuk Güldü rol alıyor. Oyunu, festivale ev sahipliği yapan Tiyatro28 hazırladı.
7 Temmuz Cuma günü saat 21.00'de 'İmparatorluk Kuranlar' sahnelenecek. Aleksandar Popovski'nin rejisi ve Boris Vian'ın kaleminden çıkmış bu prodüksiyonun proje tasarımını Selin İşcan üstlendi.

FESTİVALİN KAPANIŞI RUKİ İLE
Festivalin kapanışı ise 'Ruki' adlı oyunla olacak. Irkçılık karşıtlığının anlatıldığı oyunu Reha Özcan hem yönetiyor hem de oynuyor. 'Büyük Şehrin Masalları' adlı oyun ise 5, 6 ve 7 Temmuz günlerinde saat 18.00'de Zille Klub Moabit sahnesinde oynayacak.
Oyunlar ve atölyeler Tiyatro28'in Prinzenallee 33, 13359 adresindeki salonunda sahnelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!