Bavul taşıyacak yönetici aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Bavul taşıyacak yönetici aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 07:00

Pandemide kısıtlama tedbirleri nedeniyle yer hizmetlerinde çalışacak personel bulamayan Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, üst düzey yöneticilerinden 3 ay boyunca havalimanında bavul taşımalarını istedi.

Haberin Devamı

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, yöneticilerinden gönüllü olarak geçici süre işlerinden vazgeçmelerini istedi. Sahadaki işgücü açığını kapatmanın bir yolu olarak bu yönteme başvuran şirket, Sidney ve Melbourne havaalanlarındaki yer hizmetlerinde çalışmak üzere en az 100 gönüllü yönetici için pozisyon açtı. Yapılacak görevler arasında, bavul etiketleme, yükleme ve boşaltmanın yanı sıra, havaalanı içinde bavulları taşıyan araçları sürme gibi işler de bulunuyor.

UÇUŞLAR İPTAL BAVULLAR KAYIP

Avustralya’nın önde gelen havayolu şirketlerinden olan Qantas, pandemi sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle personel sıkıntısı yaşıyordu. Uzun bir süredir müşterilerinden şikâyet alan şirket, iptal olan uçuşlar, havalimanlarında kaybolan bavullar ve uzun bagaj kuyrukları yüzünden zor günler geçiriyor. Qantas operasyonlarının başındaki Colin Hughes, yöneticilere kısa süreli bir eğitim verileceğini ve ağustos ortasından başlayarak 3 ay boyunca havalimanı yer hizmetlerinde çalışacaklarını bildirdi. Hughes, “Hiçbir yöneticiden, yöneticilik görevlerini tamamen bırakarak bu pozisyona gelmelerini istemiyoruz. Bu geçici bir görev” diye konuştu. Gelecek aylar için daha az uçuş planlayacak olan şirket, bu süreçte söz konusu pozisyonlar için daha çok kişi istihdam etmeyi planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!