DEAŞ'lı teröristler Rakka'yı terk ediyor

Güncelleme Tarihi:

DEAŞlı teröristler Rakkayı terk ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 16:06

BBC'nin Ortadoğu muhabilir Quentin Sommerville, Twitter hesabından terör örgütü DEAŞ'ın sözde başkenti Rakka'dan kaçan teröristlerin fotoğraflarını yayınladı. Sommerville, yayınladığı bir fotoğrafın altına, "Hükümetleri kaçmaya yardım ettiğimiz insanlar konusunda bilgilendiriyoruz çünkü bu kişiler her an DEAŞ'a tekrar katılabilir" yazdı.

Haberin Devamı

Sommerville, terör örgütü DEAŞ'tan kaçan militanlarla görüştü. Sommerwille, üç günde Suriye'nin kuzeyindeki üç hapishaneyi de gezdi. BBC muhabirinin Twitter hesabından fotoğrafını yayınladığı, gözaltında tutulan teröristlerden birisi ise Fransa vatandaşı Muhammet Atalla. Atalla, şimdi evine dönmek istiyor ancak bu kez de Fransa tarafından kabul edilmiyor. DEAŞ adına savaşırken çocuk sahibi olan çift Rakka'dan kaçmayı başarmış.Ülkesine dönmek istemeyen Mısırlı bir terörist ise, "Sisi'yi biliyorsunuz, hemen idam edilirim" diyor.

DEAŞlı teröristler Rakkayı terk ediyor

Sommerville'ye bilgi veren bir firari DEAŞ'lı, Rakka'daki hapishanelerin örgütten kaçmak isteyenlerle tıka basa dolu olduğunu söylüyor. Hapishaneyi elinde tutan muhaliflerin komutanına göre, Avrupa ülkeleri DEAŞ'tan kaçan militanların geri dönüşü için daha fazla çaba göstermeli. BBC muhabiri, Twitter hesabından birçok kimlik fotoğrafı paylaştı. 

Haberin Devamı

DEAŞlı teröristler Rakkayı terk ediyor

DEAŞlı teröristler Rakkayı terk ediyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!