Barzani: Referandum ertelenmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Referandum ertelenmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 12:28

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesud Barzani, referandum için zamanın uygun olduğunu ve bunun daha fazla ertelenemeyeceğini söyledi. Foreign Policy dergisine röportaj veren Barzani, “Irak Başbakanına referandumun Kürdistan Bölgesi halkının yasal hakkı olduğunu söyledim. Referandumdan sonra da sonuç üzerine barışçıl görüşmelerde bulunmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Referandumun bağımsızlık için yapılacağı vurgusunda bulunan Barzani, buna halkın karar vereceğini belirtti. Başkan Barzani, referandumla ilgili görüş farklılıklarına ilişkin ise, “Referandum, bölge halkının bütününü ilgilendiren bir konudur. Bu yüzden konu, tüm parti ve siyasi anlaşmazılıkların üstündedir. Nitekim halkın büyük çoğunluğu referandumun yapılmasından yana” ifadelerinde bulundu.

"ERTELENMEYECEK"

Referandum tarihinin belirlenmesi hakkında ise Barzani şunları söyledi: “Daha önce birçok kez referandumu yapmak istedik fakat durum elverişli değildi. Ancak bu konuyu daha fazla ertelememiz Kürdistan Bölgesi halkının çıkarına değildir. Üstelik halkın geleceği üzerinde kötü sonuçları olacaktır. Bu yüzden referandum için en uygun zaman şimdidir.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!