Bakanın kedi sevgisi kriz yarattı

Güncelleme Tarihi:

Bakanın kedi sevgisi kriz yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 10:38

İngiltere’de Maliye Bakanı George Osborne’un geçen hafta ortadan kaybolan kedisi Freya sonunda bulundu. Ancak bakan Osborne’un Downing Sokağı’ndaki evinden yaklaşık 2.5 km uzaklıktaki Vauxhall semtinde, Katie Jones isimli bir yardım görevlisi tarafından bulunan kedisini aldırmak için soförünü yollatması ülkede ufak çaplı politik bir krize neden oldu.

Haberin Devamı

Evsizlere hizmet veren Thames Reach's London Street Rescue adlı yardım derneği için çalışan Jones, bakanın kedisini aldırmak için özel bir otomobil yolladığını öğrenince sinirlenip oldukça çarpıcı bir poster hazırladı.

Bakanın kedi sevgisi kriz yarattı


Posterde, “Vauxhall sokaklarında bulundu. Ancak herkes Freya kadar şanslı değil. George lütfen evsizlere verilen hizmetlerde kesinti yapmayı bırak” yazan Jones, kedinin posterle birlikte çekilmiş bir fotoğrafını Twitter hesabında yayınladı.

Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan fotoğraf İngiliz basınında da büyük ilgi gördü. Daha sonra Daily Mail gazetesine bir açıklama yapan Jones “Sadece yaşadıklarımı biraz fazla ironik buldum. O sabah beşte kalktım ve Newham bölgesinde sokaklarda yaşayan 25 kişiye yardım edebilmek için çabaladım. Ancak onlara kalacak bir yer bulamadım. Sonra kediyi buldum ve onun özel şoförü ile evine gideceğini öğrendim!” dedi.

Haberin Devamı

Bakanın kedi sevgisi kriz yarattı

Bakan Osborne evsizlere yapılan yardımlara yaptığı kesintiler ile ilgili eleştirilere cevap vermezken Maliye Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak “Freya evden kaçtı. Neyse ki biri onu bulup evine dönmesini sağladı. O şu anda evinde ve güvende” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!