Bakan Fidan birlik mesajı için Libya’da

Güncelleme Tarihi:

Bakan Fidan birlik mesajı için Libya’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 07:00

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün günübirlik bir ziyaret için Trablus’a gidiyor. Başbakan Abdulhamid Dibeybe, Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el Menfi ve bazı yetkililerle görüşmesi planlanan Bakan Fidan, hem ikili ilişkiler hem de Libya’daki son durumu ele alacak.

Haberin Devamı

Fidan’ın görüşmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeler öncesinde ayrıca önem taşıyor.

BİRLİK MESAJI VERECEK

Diplomatik kaynaklar bir süredir görece sakin olan Libya’da Türkiye’nin pek çok ülkeden farklı olarak ülkedeki tüm kesimlerle temasta olduğunu belirtiyor. Doğu ve Batı ile temasta bulunan Ankara’nın Libya’da tüm kesimlere mesajı “Doğu ile Batı arasında işbirliğini artırın”. Bu doğrultuda Türkiye taraflar arasında diyaloğun artırılması ve birleşik bir ordu kurulması için de çaba sarf ediyor.

İSTİKRAR İÇİN SEÇİM

Libya’da yapılamayan seçimler de ülkenin geleceği açısından son derece önemli. Türkiye ülkenin istikrara kavuşması için demokratik bir seçimin şart olduğunu belirtiyor. Hürriyet’e konuşan diplomatik kaynaklar, “Biz seçim ile güçlü bir iktidarın başa gelmesini istiyoruz. Biz halkın iradesini yansıtan her hükümet ile çalışırız” diyor.

Haberin Devamı

EL SANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani ile dün telefonda görüştü. Fidan, görüşmede Hamas’a sunulan çerçeve anlaşmaya Türkiye’nin verdiği desteği vurguladı.

İKİ ÖNEMLİ GÖRÜŞME ÖNCESİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki günlerde önce Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile daha sonra da Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek. İki ülke de Libya’da en önemli aktörlerden. Gözlerin Gazze’ye çevrildiği bu dönemde Libya’nın önemini koruduğunu belirten diplomatik kaynaklar Mısır ile görüşmelerde bu konunun gündemde olduğunu ifade etti. Rusya ile de Libya’da başta seçimlerin yapılması olmak üzere çeşitli konularda yaklaşım farklılıkları masada olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!