Bakan Çavuşoğlu'nden peş peşe önemli görüşmeler

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çavuşoğlunden peş peşe önemli görüşmeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2022 11:41

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada peş peşe önemli görüşmelere katıldı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında bulunduğu Romanya'nın başkenti Bükreş’te temaslarını sürdürüyor.

Bakan Çavuşoğlu Hollandalı mevkidaşıyla görüşmesine dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bükreş’teki ikinci günümüze Hollandalı mevkidaşım Hoekstra'yla görüşerek başladık. Ukrayna’daki gelişmeleri ve NATO genişlemesini ele aldık” ifadelerini kullandı.

BİR GÖRÜŞME DE İNGİLTERE İLE 

Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler ile Türkiye-İngiltere arasındaki ekonomik ve savunma iş birliği ele alındı.

Bakan Çavuşoğlunden peş peşe önemli görüşmeler

TERÖRİZMLE MÜCADELE VURGUSU

Bakan Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Alman mevkidaşımla görüşmemizde terörizmle mücadelenin tüm NATO müttefiklerinin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlattık" ifadelerini kullandı.
Bakan Çavuşoğlunden peş peşe önemli görüşmeler

KULEBA İLE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukraynalı mevkidaşımla görüşmede, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteğimizin ve kalıcı ateşkes çabalarımızın süreceğini vurguladık" ifadelerini kullandı.


BAKMADAN GEÇME!