'Bahar Bahçesi' müzeye iade edildi

Güncelleme Tarihi:

Bahar Bahçesi müzeye iade edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 14:52

2020'de çalınan ünlü sanatçı Vincent van Gogh’a ait 'Bahar Bahçesi' adlı tablo, polis ve sanat dedektifi Arthur Brand’ın çabaları sonucunda ele geçirildi ve müzeye iade edildi.

Haberin Devamı

Van Gogh’a it 1884 tarihli Bahar Bahçesi adlı tablo, Groningen kentindeki Groninger Müzesi tarafından sergilenmek üzere Singer Müzesi’ne ödünç verilmiş ancak tablo, 30 Mart 2020’de çalınmıştı. Müzeden dün yapılan açıklamada, ünlü eserin Hollanda polisi ve sanat dedektifi Arthur Brand’ın çabaları sonucunda ele geçirildiği belirtildi.

Arthur Brand tablonun ele geçirilmesi konusunda dün “Vincent van Gogh geri döndü! Hollanda Polisi ile yakın işbirliği içinde Van Gogh'un 'Bahar Bahçesi'ni (1884) kurtarmayı başardım. Tablo, 3 yıl önce Van Gogh'un doğum gününde Hollanda'nın Laren kentindeki Singer Müzesi'nden çalınmıştı. Dünya çapındaki tüm Van Gogh severler için harika bir gün” açıklamasını yaptı.

2021’DE BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Groninger Müzesi, sanat dedektifi Arthur Brand’in tablonun ele geçirilmesinde önemli rol oynadığını vurgulayarak “2021 yılında bir şüpheli tutuklanmış ve polis tarafından mahkum edilmişti. Hırsızlıktan üç buçuk yıl sonra çalınan eser nihayet iade edildi. Polis tüm aşamalara yakından müdahil oldu. Müze, devam eden soruşturmayla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacak” açıklamasını yaptı. Müze tablonun yıprandığını ve gelecekte bilimsel olarak inceleneceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!