Bağdat, İran’ın füze saldırısına sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bağdat, İran’ın füze saldırısına sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 22:52

Bağdat yönetimi, İran’ın Erbil’de bir örgüt kampına yönelik füze saldırısına tepki gösterdi. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Irak topraklarının başka ülkelere mesaj vermek için kullanılamayacağını söyledi

Haberin Devamı

İran’ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentine yönelik füze saldırısının yankıları sürüyor. İran Devrim Muhafızları, Erbil’de İran-Kürdistan Demokrat Partisine (İKDP) ait kampa düzenlenen saldırıyı üstlendi. Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, “Teröristlerin merkezleri, cumartesi günü Muhafızların füze departmanı tarafından atılan karadan karaya 7 roket ile imha edildi” ifadesi kullanıldı. Olayda Tahran’ın terörist olarak kabul ettiği İKDP’den 11 kişi hayatını kaybetmişti. İran’ın Erbil’deki İKDP üssünü yerli üretim olan Zelzal ve Basir balistik füzeleriyle vurduğu tahmin ediliyor. İran’ın kendi topraklarından fırlattığı ‘yerli üretim’ füzelerle bölgede sorunlu olduğu ülke ve müttefiklerine ‘mesaj’ verdiği yorumu yapıldı.

‘SALDIRI KABUL EDİLEMEZ’

Irak Dışişleri Bakanlığı ise İran güçlerinin Erbil’de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisine (İKDP) ait bir kampa düzenlediği saldırıya ilişkin kabul edilemez açıklamasını yaparak, bunun egemenlik ihlali anlamına geldiğini bildirdi. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Mahcub yaptığı yazılı açıklamada, “Çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan Erbil’in Koysancak ilçesine yönelik saldırı kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Ülkedeki ilgili makamların saldırıya dair bilgilendirilmediğini vurgulayan Mahcub, söz konusu olayın egemenlik ihlali anlamına geldiğini belirtti. Mahcub, komşu ülkelerin milli güvenliğine önem verdiklerini belirterek, “Irak topraklarının komşu ülkelerin tehdit edilmesi ya da vurulması için kullanılamayacağını” kaydetti.

Bağdat, İran’ın füze saldırısına sert çıktı


HAMANEY’DEN ORDUYA: ‘DÜŞMANLARI KORKUTUN’

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ordusunun ‘düşmanı korkutmak’ için askeri kapasitesini arttırması gerektiğini söyledi. Donanma tatbikatının gerçekleştiği Novşehr kentinde konuşan Hamaney, “İran ve İran milleti, ABD’ye direndi ve bir ülkenin kendi kapasitesine bağlı kalması ve tehditlere boyun eğmemesi durumunda süper güçleri geri püskürtmeyi ve yenmeyi başarabileceğini kanıtladı” ifadesini kulandı. Hameney, İran’ın askeri gücünü artırarak düşmanların geri çekilmesine yol açtığını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!