Babacan: Öfkemiz sınırda

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Öfkemiz sınırda
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 10:27

Ortadoğu turu çerçevesinde dün akşam Tahran'a giden Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştü. İran'ın teröre karşı verdiği desteğe teşekkür eden Babacan, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın eylemleri konusunda öfkesinin son noktaya geldiğini söyledi. Mutteki de "Adı PEJAK ya da PKK, ne olursa olsun fark etmez, terör örgütü terör örgütüdür" dedi.

Haberin Devamı

Babacan, Mutteki ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuları da ele aldıklarını söyleyerek, iki ülkenin de Irak'ın komşusu olması sebebiyle bu ülkeyle ilgili sorunları da görüştüklerini kaydetti. "Biz Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü konusunu, bir ilke meselesi olarak görüyoruz" diyen Babacan, terörle mücadelenin de Türkiye'nin temel bir ilkesi olduğunu ve bu mücadelenin bütün dünyanın işbirliğiyle yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

"ÖFKEMİZ SON NOKTAYA GELDİ"

Türkiye'nin terör örgütü PKK sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Babacan, "Bu örgüt bizi son derece rahatsız etmektedir. Türk parlamentosu ve hükümetinin öfkesi son noktaya gelmiştir" dedi. Babacan, terörle mücadele konusunda çeşitli siyasi ve askeri enstrümanlar bulunduğunu belirterek, bütün enstrümanların masada olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığının tam olduğunu vurgulayan Babacan, İran tarafına bu konuda Türkiye'ye verdiği destek için teşekkür etti. Babacan, "Sayın bakanın toplantıda bize verdiği destek sözünden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

"ADI NE OLURSA OLSUN TERÖR ÖRGÜTÜ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

İran Dışişleri Bakanı Mutteki de terör örgütünün faaliyetlerini kınayarak, Türk milleti ve terör kurbanlarının ailelerinin acısını paylaştıklarını ifade etti. Mutteki, "Adı Pejak ya da PKK, ne olursa olsun fark etmez, terör örgütü terör örgütüdür" diyerek, PKK eylemlerinin derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

BABACAN, AHMEDÄ°NEJAD'LA GÖRÜŞTÃœÂ
 Â
İran'daki temaslarını sürdüren Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mahuçehr Mutteki ile görüşmesinin ardından  Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de basına kapalı bir görüşme yaptı. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu, Irak Özel  Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol, Başbakanlık Dış Politika Danışmanı  Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi  Feridun Sinirlioğlu ve İran Dışişleri Bakanı Mutteki de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!