Ne keşfi sayın bakan

Güncelleme Tarihi:

Ne keşfi sayın bakan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 00:00

Hálá keşiften bahsediyorsunuz. Ne keşfi sayın bakan? Alın işte kampların havadan, karadan çekilmiş fotoğrafları. Size bunları zaten Irak’ta da verdik. Dünya gazeteleri PKK kamplarında yapılmış röportaj ve çekilmiş fotoğraflarla dolu. Muhabir buluyor, siz devlet olarak bulamıyorsunuz.

HÜRRİYET, terör örgütü PKK’nın Irak topraklarından çıkarılması için önceki gün Türkiye ve Irak heyetleri arasında 8.5 saat süren ve hiçbir sonuç alınamayan görüşmelerin ayrıntılarına ulaştı. Irak heyetine başkanlık eden Savunma Bakanı Muhammed Casim’in, "PKK kamplarının yerlerini bilmiyoruz" sözleri, görüşmelerde ipi kopardı. Önceki gün Hilton Oteli’nde yapılan son toplantıda Türkiye’nin ’PKK elebaşlarını yakalayıp teslim edin ve kampları ortadan kaldırın’ talebine, Casim, "PKK kamplarını bulmak için bize müsaade edin. Keşif yapıp yerlerini bulalım" yanıtını verdi. Casim, PKK’lıların iadesi talebini ise duymazdan geldi.

BARZANİ’NİN ADAMI SUSTU

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu sözlere karşı şu sert yanıtı verdi: "Hálá keşiften bahsediyorsunuz. Ne keşfi Sayın Bakan? Alın işte kampların havadan, karadan çekilmiş fotoğrafları. Size bunları zaten Irak’ta da vermiştik. Her şey açık. Dünya gazeteleri PKK kamplarında yapılmış röportajlar ve çekilmiş fotoğraflarla dolu. Muhabirler gidip kampları buluyor, siz Irak Devleti olarak bulamıyorsunuz." Casim bunun üzerine, "Ancak sürekli yer değiştiriyorlar, onun için zamana ihtiyacımız var" deyince, Babacan da, "Teşekkür ederiz. Artık bundan sonra konuşmaya gerek yok" diyerek görüşmeleri bitirdi. Görüşmelerde Mesud Barzani’nin sağ kolu Dış İlişkiler Temsilcisi Safin Dizayi hiç söz almazken, Irak Kürdistan Yurtseveler Birliği politbüro üyesi İmad Ahmed bir kez söz alarak, PKK kamplarıyla ilgili Savunma Bakanı Casim’e destek verdi. ABD’nin Irak’taki elçilerinden Marcie Rees ile Tümgeneral Michael Barbado da görüşmelerde söz almayarak sadece not tuttular.

ÖNERİLERİNİ UNUTMUŞLAR

Irak’la görüşmelerde ilginç bir olayın yaşandığı öğrenildi. Hilton Oteli’ndeki buluşmada Türkiye tarafı "Önerileriniz nedir?" diye sorunca, heyet başkanı Casim, önerilerin yazılı olduğu kağıdı istedi. Özel kalem müdürü Askari bir anda panik yaşadı. Önerilerini kaldıkları Polis Evi’nde unuttuklarını anlayan Irak heyeti, özür dileyerek kısa bir süre izin istedi. Iraklı bir yetkili Polis Evi’ne giderek önerileri aldı.

GİDERKEN KİMSE UĞURLAMADI

Irak heyeti dün öğle saatlerinde Irak Havayolları’nın özel bir uçağı ile Ankara’dan ayrıldı. Heyeti, Dışişleri Bakanlığı’ndan kimse uğurlamadı. Irak Ulusal Güvenlik Bakanı Şirvan el Vaili ise heyetten ayrı olarak İstanbul üzerinden Kahire’ye gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!