Azerbaycan AKINCI TİHA'larla tatbikat yaptı! NATO'dan dikkat çeken paylaşım

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 13:52

Azerbaycan ordusu, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Araçlarıyla (TİHA) tatbikat gerçekleştirdi. NATO ise İtalya Deniz Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dynamic Manta 2024 tatbikatından Türk helikopterinin faaliyetlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, önceden onaylanan yıllık tatbikat planına göre insansız hava araçlarının (İHA) savaşa hazır duruma getirildiği belirtildi.

Tatbikatta, ordu envanterine yeni alınan Bayraktar AKINCI TİHA'larla hava keşif, temsili düşmana ait yüzey hedeflerinin koordinatlarının belirlenmesi ve diğer görevlerin icra edildiği aktarıldı. Savaş hazırlığını üst seviyede tutmak ve İHA personelinin kişisel becerilerinin daha da geliştirmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta, verilen tüm görevlerin yüksek profesyonellikle yerine getirdiği vurgulandı.

Azerbaycan AKINCI TİHAlarla tatbikat yaptı NATOdan dikkat çeken paylaşım



NATO'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Haberin Devamı

NATO ise İtalya Deniz Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye, Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, İngiltere ve ABD’nin de katıldığı Dynamic Manta 2024 tatbikatından Türk helikopterinin faaliyetlerini paylaştı.

NATO’dan yapılan açıklamada, “Türk Deniz Helikopteri, NATO'nun büyük denizaltı savunma harbi tatbikatı Dynamic Manta 2024 sırasında bir müttefik denizaltısı üzerinde insan ve malzeme transferinde kullanılan vinçle çekme tatbikatı gerçekleştiriyor” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!