“Aylan’ın fotoğrafını sansürlemek suçtur”

Güncelleme Tarihi:

“Aylan’ın fotoğrafını sansürlemek suçtur”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:20

New York’taki Dünya Kadınları Zirvesi’ndeki “Sığınmacılar: Onlar biziz” başlıklı panelde dünyayı büyük şoka sokan Aylan Kurdi’nin dev fotoğrafı ekrana yansıtılınca salondan alkışlar yükseldi.

Haberin Devamı

Dünya Kadınlar Zirvesi’nin yaratıcısı Tina Brown tarafından yönetilen panelde mülteci kamplarında yıllarını geçiren çocukların durumu, Suriye’den kaçarken yaşadıkları dram ve günlük yaşamları tartışıldı.

Panele katılan gazeteci Lynsey Addario, bağımsız yardımsever Liz Clegg ve TV sunucusu Zeynep Salbi ve Uluslararası Mültecilere Yardım Projesi direktörü Becca Brown; Aylan Kurdi’nin fotoğrafı sayesinde uluslararası toplumdan sığınmacılar için daha fazla destek gördüklerini söylediler.

“Aylan’ın fotoğrafını sansürlemek suçtur”

Suriye savaşını ve mülteci krizini yerinde görüntüleyen gazeteci Addario, “Bu fotoğraf bir Türk foto muhabiri tarafından çekildiğinde pek çok yayın kuruluşunca sansürlendiğini hatırlatarak, bu fotoğrafın yayınlanmasını engellemenin bir suç olduğunu ileri sürdü. Addario, “Bu fotoğrafta kan yok. Masum, insanlık kurbanı bir çocuk var. Bu fotoğraf, milyonlarca çocuğu kurtaracak’ dedi.

Haberin Devamı

Irak asıllı ABD’li televizyoncu Zeynep Salbi ise Aylan’ın fotoğrafı sayesinde dünyanın, yaşanmakta olan insanlık dramının gerçek yüzünü gördüğünü, yıllarca Birleşmiş Milletler’de ve kararname hazırlıklarında harcanan boşa geçen zaman sonrasında Aylan’ın fotoğrafı sayesinde dünyanın çözüm için daha çabuk harekete geçtiğini söyledi.

Son olarak Brown’ın, “Yıllardır mülteciler için mücadele ediyorsunuz? Bunca yıl sonra umudunuz var mı?” şeklindeki soruya ise, Uluslararası Mülteciler Yardım Projesi Direktörü Becca Brown, “Elbette var. Aylan’ın bu fotoğrafı çok şey değiştirdi. Bu organizasyon bile çok şey değiştirecek. Umudunuz olmazsa bu işlere girmezsiniz” diye yanıt verdi.

BAKMADAN GEÇME!