Avusturya'da kamyon içinde ölü bulunan mültecilerin sayısı 71 olarak açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada kamyon içinde ölü bulunan mültecilerin sayısı 71 olarak açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 13:11

Avusturya'da bir kamyonda bulunan ve ilk başta 50 civarında sanılan ölü mültecilerin sayısının 71 olduğu açıklandı. Ölenler arasında iki yaşında bir bebek olduğu da belirtiliyor.

Haberin Devamı

Olayla ilgili bugün basına açıklama yapan Avusturya polisi üç Bulgaristan ve bir Afganistan vatandaşının tutuklandığını duyurdu. Hayatını kaybeden mülteciler arasında 59 erkek, sekiz kadın ve dört çocuk olduğu, çocuklardan en küçüğünün ise iki yaşında olduğu açıklandı.

Otoban polisi sözcüsü Alexander Movakovits, cesetlerin kamyonla birlikte Nickelsdorf'a götürülerek, morga kaldırıldığını açıkladı. Cesetlerin daha sonra otopsi yapılması için Viyana'da adli tıpa götüreceği belirtildi.

Kaçak mültecilerin havasızlıktan öldüğü haberleri konusunda otopsi sonucuna kadar bir açıklama yapılamayacağı söylendi.

Çarşamba günü Viyana'nın güneyinde Parsdorf yakınlarındaki A4 otobanında emniyet şeridinde park halinde bir kamyon bulunmuş, kamyonun kasasını kontrol eden polisler çürümeye yüz tutmuş cesetlerle karşılaşmıştı.

Haberin Devamı

Avusturyada kamyon içinde ölü bulunan mültecilerin sayısı 71 olarak açıklandı
AVUSTURYA’DA ONLARCA MÜLTECİ KAMYONDA ÖLÜ BULUNDU

İNSAN TACİRLERİ MACARİSTAN VE ROMANYA'DA MI
Avusturya polisi mültecileri soğuk hava kamyonuyla taşıyan insan tacirlerinin Romanya veya Macaristan'da olduklarını tahmin ediyor. Kamyonun çarşamba günü Budapeşte yakınlarından hareket ettiği belirlendi. Kamyonun geçiş izni için başvurunun ise Romanya'dan geldiği belirtildi.

Avusturyada kamyon içinde ölü bulunan mültecilerin sayısı 71 olarak açıklandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!