Avusturya gazetesine göre Türkiye idam cezasını yeniden uygulamaya koyarsa, Avrupa’ya 100 bin mülteci gelir!

Güncelleme Tarihi:

Avusturya gazetesine göre Türkiye idam cezasını yeniden uygulamaya koyarsa, Avrupa’ya 100 bin mülteci gelir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 16:57

Avusturya’da günlük yayın yapan yüksek tirajlı gazetesi Österreich, manşetinden verdiği haberinde “Türkiye’den Avrupa’ya 100 bin mülteci için hazır olun” başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Avusturya gazetesine göre Türkiye idam cezasını yeniden uygulamaya koyarsa, Avrupa’ya 100 bin mülteci gelir

GAZETE İstanbul muhabiri Isabella Daniel imzasıyla yayınladığı haberinde idam cezasının yeniden yürürlüğe girmesiyle birlikte Türkiye’de yaşayan Kürt-Alevi-Ermeni azınlıkların yanında idamla yargılanabilecek binlerce polis ve askerin de Türkiye’den kaçarak AB ülkelerine akın edeceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Taksim’de yaptığı konuşmalardan aktarma yapan gazete “Mitinge katılanlar idam.. İdam… sloganları atınca Erdoğan, ‘Demokrasilerde halkın istekleri yönünde hareket edilir. İdam kanunu TBMM’de alınırsa ben kararı onaylarım’ dedi” diye yazdı.

LAİKLER VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Meydanı dolduranların AK Parti taraftarları ve milliyetçilerden oluştuğunu savunan gazete “Laikler hem darbe iştahlısı orduya, hem de Erdoğan’a karşı. Ülkenin muhalifleri Erdoğan’ın başkanlık sisteminin getirilmesi için elinden geleni yaptığını söylüyorlar” diye yazdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!