Avusturya Başbakanı’ndan Türkiye’ye skandal teklif

Güncelleme Tarihi:

Avusturya Başbakanı’ndan Türkiye’ye skandal teklif
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 07:00

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Alman Die Welt gazetesine Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakereleri ve Ukrayna’da süren Rus işgaliyle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye ile Brüksel arasındaki müzakerelerin son beş yıldır donmuş durumda olduğunu hatırlatan Nehammer, “Ankara ve Brüksel arasındaki yakınlaşmayı destekliyoruz ancak Türkiye’nin AB’ye tam üye olması bizim için düşünülemez” dedi. Nehammer, Türkiye ile AB tam üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini istedi.

‘YENİ ORTAKLIK’

Tarafların birbirine dürüst olması gerektiğini belirten Nehammer, Türkiye ve AB arasında yeni bir ortaklık gelişmesi ve bu ortaklığın karşılıklı güven ile ekonomik ve siyasi konularda işbirliğine dayanması gerektiğini savundu. Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi’yi konuk eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, müzakerelerin hızlandırılması çağrısı yapmış, “Türkiye’yi AB’nin dışında bırakmak stratejik bir hata olacaktır” demişti.

Haberin Devamı

Ukrayna’daki Rus işgaline ve muhtemel ateşkes görüşmelerinde Ankara’nın da masada olması gerektiğine vurgu yapan Nehammer, yakın zaman içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecekleri bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!