Avustralya'da 3 Türk Noel katliamı yapacaktı

Güncelleme Tarihi:

Avustralyada 3 Türk Noel katliamı yapacaktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 08:32

Avustralya’nın Melbourne kentinde Noel’i kana bulamaya hazırlandıkları öne sürülen üç Türk polisin salı günü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İddiaya göre; polisin 2017 yılı başından bu yana izlediği Ertunç Eriklioğlu (30), Samed Eriklioğlu (26) ve Hanifi Halis (21), terör saldırısı hazırlıklarına geçen mart ayında başladı. Avustralya polisi, Eriklioğlu Kardeşler ile Halis’in mümkün olduğunca fazla can kaybına yol açmak için kalabalık bir bölgeyi hedef alan bir saldırı planladığını duyurdu.

Güvenlik güçleri şüphelerini dayandırmak üzere kanıt ararken, üç zanlının şifreli mesajlaşma uygulamalarından yazıştığı tespit edildi. Terörle mücadele ekipleri, şüphelilerin karaborsadan yarı otomatik 22 kalibre tüfek almak için bir kişiyle temasa geçtiğini belirledikten sonra operasyona start verdi. Eriklioğlu Kardeşler ve Hanifi Halis, önceki gün saat 03.00 sıralarında evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınarak tutuklandı. Polis, üç şüphelinin de Avustralya pasaportlarının bu yılın başlarında iptal edildiğini duyurdu.

Avustralyada 3 Türk Noel katliamı yapacaktı


Öte yandan Baba Armağan Eriklioğlu, çocukları hakkındaki iddiaları yalanlarken, polisin DEAŞ’tan esinlendikleri yönündeki tespitlerine “Hayır, onları sevmezlerdi” diye karşı çıktı.

Ertunç Eriklioğlu’nun karısı Habibe Ba ise eşinin dindar biri olduğunu söylerek, “O niye insanları öldürsün ki” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!