Avustralya orman yangınları ile mücadele ediyor! 16 bin hektarlık alan küle döndü

Güncelleme Tarihi:

Avustralya orman yangınları ile mücadele ediyor 16 bin hektarlık alan küle döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 12:33

Avustralya'nın Victoria eyaletinde çıkan orman yangınları kontrol edilemiyor. Yetkililer yangınlar nedeni ile 3 ev ve 16 bin hektarlık alanın küle döndüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde Perşembe günü çıkan orman yangınları kontrol edilemiyor. Çiftlik hayvanlarının ölümüne neden olan orman yangınları nedeniyle eyaletin batısında yaşayan yüzlerce kişi için tahliye uyarısı yapıldı.

En az bin itfaiye eri 50 yangın söndürme helikopteri ile yangına müdahale etmeye çalıştığı orman yangınları en az 2 bin kişi Perşembe günü yaşadığı bölgeleri terk etti. Yaklaşık 16 bin hektar alan yanarken en az 3 ev de tahrip oldu.

HAVA SICAKLIĞININ ARTMASI BEKLENİYOR

Yangınla mücadele eden Victoria’da yetkililer sıcaklıkların artmasından endişe ediyor. Çarşamba günü hava sıcaklığının 40 dereceye yükselmesi beklenirken Beaufort ile Elmhurst kasabalarındaki yangınların şiddetli rüzgarlar nedeniyle de geniş alana yayılmasından korkuluyor.

Avustralya'da 2019-2020 yıllarında “Kara Yaz” olarak tarihe geçen orman yangınları Türkiye büyüklüğünde bir alanı tahrip etmiş ve 33 kişi ile 3 milyar hayvanın ölümüne neden olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!