Avukatı itiraz etti, mahkeme bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Avukatı itiraz etti, mahkeme bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 10:25

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, kontrolden çıkan TIR’ın karşı yöne geçmesi sonucu aynı aileden 6 kişinin öldüğü trafik kazasıyla ilgili tutuklanan TIR sürücüsü, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ çarşamba gecesi Anadolu otoyolu Ankara yönünde seyreden TIR, Gebze’de Muallimköy civarında kontrolden çıkarak karşı şeride geçti, bir otomobil, iki cip ve bir panelvana çarptı. Kazada, Almanya plakalı panelvanda bulunan Adnan Erdoğan (35), eşi Fatma (33), çocukları Melisa (10), Müslüm (7), Yakup (5) ve Yusuf (3) öldü. Alınan bilgiye göre, kazanın ardından gözaltına alınarak dün tutuklanan TIR sürücüsü Ziver Aktaş'ın avukatı, duruma itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme ise Ziver Aktaş'ı adli kontrol şartıyla salıverilmesine hükmetti.
Bunun üzerine Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklama kararının kaldırılmasına itiraz ederek, şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesini talep etti.

Avukatı itiraz etti, mahkeme bıraktı

Haberin Devamı

BİR AİLEYİ YOK ETTİ

6 kişilik ailenin ölümüne neden olan Ziver Aktaş’ın serbest bırakıldığı haberini alan Erdoğan ailesinin yakınları, duruma tepki gösterdi. Adnan Erdoğan’ın yeğeni Halil Demir, Aktaş’ın tekrar tutuklanmasını isteyerek şunları söyledi:
“TIR şoförü yüksek hızla gelip, önce benim aracıma çarptı, sonra arkamdan gelen dayımın aracına çarptı ve araçtaki 6 kişiyi öldürdü. TIR sürücüsünü karakolda gördüm ve 6 kişiyi öldürdüğünü söyledim, o da bana, ‘Ne yapabilirim?’ diyor. Biz serbest bırakılmasına itiraz ediyoruz, şikayetçiyiz. Biz bunun tekrar tutuklanmasını istiyoruz, hakimden de şikayetçiyiz. Bir aileyi yok etti, 6 kişiyi öldürdü, ama serbest kaldı. Böyle bir kanun nerede var. TIR sürücüsü suçlu, süratle üzerimize geldi. Avukat tuttuk, soruşturma başlatıldı, elimizden geleni yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!