Kara bulutlar toplandı...Avrupa'daki firmalara hayatta kalmaya çalışıyor!

Güncelleme Tarihi:

Kara bulutlar toplandı...Avrupadaki firmalara hayatta kalmaya çalışıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2022 16:59

Rusya'nın doğalgazı önemli ölçüde kestiği Avrupa hem kaynak kıtlığı hem de yükselen fiyatların gölgesinde kışa hazırlanıyor. Kıtada alınan önlemlere her gün bir yenisi eklenirken sera ve fırın gibi işletmeler bu kış kapanma riski ile karşı karşıya.

Haberin Devamı

Avrupa 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşının derinleştirdiği enerji krizinin sancıları ile kışa girerken ofisler giderek daha çok soğuyor, heykeller ve tarihi binalar kararıyor. Alınan önlemler o kadar katılaştı ki ısıtmaya gücü yetmeyen bazı fırınlar kapanmaya, meyve ve sebze yetiştiricileri seralarını atıl bırakmaya hazırlanıyor.

KIŞIN YAKMAK İÇİN ODUN STOKLUYORLAR

Avrupa'nın kışı atlatabilmesi nihayetinde havanın ne kadar soğuk olduğuna olduğuna bağlı olabilir.

Avrupa'nın yoksul kısımları kışın yakmak için odun stoklarken, kısmen durumu daha iyi olan ülkeler bile daha ne kadar kesinti yapabileceklerini tartışıyor. Avrupa'da akıllardaki temel soru ise şu: 'Evleri ısıtmak, fabrikaları çalıştırmak için alınan tasarruf önlemleri yeterli olacak mı?'

MACARÄ°STAN'DA ELEKTRÄ°K FATURALARINDA YÃœZDE 750 ARTIÅž

Avrupa bu kış gaz olsa bile yükselen fiyatlardan dolayı ciddi bir tasarrufa zorlanıyor. Macaristan'daki işletmelerden bazıları bu yılın başından bu yana elektrik faturalarında yüzde 750'lik bir artışla karşı karşıya. Bazı işletmeler ızgaralarını günün belli saatlerinde kullanırken diğerleri lambalara hareket dedektörü takarak tasarruf etmeye çalışıyor.

Kara bulutlar toplandı...Avrupadaki firmalara hayatta kalmaya çalışıyor

SERA VE FIRINLAR KAPANMA TEHLÄ°KESÄ° Ä°LE KARÅžI KARÅžIYA

Haberin Devamı

Avrupa'nın kışlık gıda arzının anahtarı olan Hollanda'daki meyve ve sebze yetiştiricileri ısıtma ve aydınlatmada yaşadıkları problemlerden dolayı seralarını kapatıp kapatmamak gibi hayati bir kararla karşı karşıya.

Almanya'daki fırınlar soğutma maliyetlerini azaltmak için daha az hamur depoluyor ve fırınları daha düşük derecede çalıştırıyor. Daha küçük fırınlar ise bu kış kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

Kara bulutlar toplandı...Avrupadaki firmalara hayatta kalmaya çalışıyor

"HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

YeÅŸil biber ve böğürtlen yetiÅŸtiren Bosch Growers yaptırdığı ekstra yalıtım ile bu kışı daha düşük sıcaklıklarla atlatabileceÄŸini umuyor. Firmanın yetkilileri AP'ye yaptıkları açıklamadaÂ"Uzun yıllar süren çabalarımızla kazandığımız itibarı mahvetmemek için piyasada kalmak istiyoruz. Åžu an hayatta kalma modundayız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GÜNEŞ PANELİ TAKAN DA VAR, LAMBALARI DEĞİŞTİREN DE...

Madrid'de insanlar, elektrik maliyetlerini azaltmak ve enerji geçişine yardımcı olmak için güneş panelleri kurmaya başlarken AB'nin 27 üyesinin en yoksulu olan Bulgaristan'da, artan enerji maliyetleri, aileleri kemer sıkmaya zorluyor. İnsanlar bu kış yiyecek ve ilaç alamamaktan korkuyor.

Kara bulutlar toplandı...Avrupadaki firmalara hayatta kalmaya çalışıyor

Prag'da ayakta kalmaya çalışan işletmeler ise Associated Press'e lambalarını LED ampullerle değiştirdiklerini gündüzleri kesinlikle aydınlatma kullanmadıklarını anlattılar.
Kara bulutlar toplandı...Avrupadaki firmalara hayatta kalmaya çalışıyor

"ALMANYA RESESYONA GÄ°REBÄ°LÄ°R"

Avrupa halkı ve işletmeleri her ne kadar kendi önlemlerini almaya çalışsa da kıta üzerinde kara bulutlar toplanmaya başladı. Avrupa Birliği'nin en güçlü ekonomisi Almanya tehlike çanları çalan ülkelerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Alman ekonomisinin gelecek yıl yüzde 0,7 daralacağı tahmininde bulundu ve 'Almanya 2023 yılında resesyona girebilir' uyarısında bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P de Almanya'ya ilişkin raporunda ekonominin resesyona gittiğine yönelik işaretlerin arttığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!