Arınç: Destek oranımız yüzde 52

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Destek oranımız yüzde 52
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 13:08

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Japon Nikkei’e verdiği mülakatta, hükümetin kamuoyu desteğinin yüzde 52 olduğunu belirterek, hükümeti sarsan yolsuzluk iddialarının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere etkisinin sınırlı olacağı görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Japonya'da yayımlanan 3 milyon tirajlı Nikkei gazetesine mülakat verdi. Arınç'ın, 6-8 Ocak tarihleri arasında Başbakan Erdoğan’ın Japonya’ya yapacağı seyahatte kendisine eşlik etmesi planlanıyor.

Arınç: Destek oranımız yüzde 52

Arınç, birbirini takip eden iddialar hakkında, “Her şey hükümetin kontrolü altında. Yatırımcıların endişe edecekleri hiçbir şey yok” dedi. Arınç hükümet tarafından da savcılığa baskı uygulandığına dair görüşleri reddetti. Kamunun da üstlendiği inşaat projeleri ile ilgili soruşturma haberleri hakkında da “İhalelerde usulsüzlük yok” vurgusunda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç'a göre hükümet, dört ayrı kamuoyu araştırma şirketine anket yaptırıyor. Arınç “Destek oranımız yaklaşık yüzde 52 ve geçen sene Haziran ayında meydana gelen protestolar ve bu seferki yolsuzluk iddialarından hiç etkilenmedik” dedi.

“Seçimlerden önce Gülen Hareketi ile hükümeti karşı karşıya getirerek hükümeti yıpratmak isteyen üçüncü bir taraf var” ifadesini kullanan Arınç, “Gülen Hareketi ile hükümet arasında sorun yok. Hareketin destekçileri AKP’ye inanır ve seçimlerde de bize oy verir” diyerek bozulan ilişkinin tamirine yönelik çaba gösterildiğinin sinyalini verdi

Arınç "Mart’taki yerel seçimlerin kazan-kaybet çizgisi" sorulduğunda ise, “Bir önceki yerel seçimlerdeki oyumuz olan yüzde 38-39 seviyesi” cevabını verdi. Arınç bu yaz, Haziran ayı sonuna kadar cumhurbaşkanı adaylarının açıklanması gerektiğini hatırlattı. 2015 yılı Haziran ayında görev süresi dolacak olan meclisle ilgili olarak erken seçim ihtimalini reddeden Arınç, AKP’nin hedeflediği yeni anayasa ve cumhurbaşkanının yetkilerinin arttırılmasıyla başkanlık sistemine geçme konusunun 2015 genel seçimleri sonrasında tekrar ele alınabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!