AP'deki yolsuzluk davasına şartlı tahliye: Kaili elektronik kelepçeyle takip edilecek

Güncelleme Tarihi:

APdeki yolsuzluk davasına şartlı tahliye: Kaili elektronik kelepçeyle takip edilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 07:00

Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk skandalının başrolündeki isim olan Yunan parlamenter Eva Kaili, dün cezaevinden şartlı tahliye edildi.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu’nun eski başkan yardımcısı olan 44 yaşındaki Kaili’nin, Brüksel’deki Haren Cezaevi’nden ayrılırken neşeli olduğu görüldü. Özel şoförünün arkasında avukatıyla birlikte oturan Kaili, medyaya yaptığı açıklamada “Kızımı göreceğim için çok mutluyum. Mücadelemizi kararlılıkla avukatlarımızla sürdürüyoruz” ifadesini kullandı. 22 aylık bir kız çocuğu bulunan Kaili, yargı süreci devam ederken ev hapsinde olacak, elektronik kelepçe ile takip edilecek.

NE OLMUŞTU

Belçika makamları, Aralık 2022’de bazı AP milletvekilleri ve çalışanlarını, rüşvet karşılığında nüfuzlarını kullanarak başka ülkeler adına AP’deki ekonomik ve siyasi karar alma mekanizmalarına etki etmekle suçlamış, bazı evlerde yapılan aramalarda 1.5 milyon Euro nakit para ele geçirilmişti. Suçlamalarda adı geçen Katar ve Fas ise ortaya atılan iddiaları reddetmişti. Eva Kaili’nin Avrupa Parlamentosu’nda çalışan İtalyan hayat arkadaşı Francesco Giorgi de aynı iddialarla suçlanmış ve tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!