Ankara’dan NATO mesajı: Finlandiya ve İsveç’e yanıt ayrı verilebilir

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan NATO mesajı: Finlandiya ve İsveç’e yanıt ayrı verilebilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 07:00

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri için Türkiye’ye verdiği taahhütler, üç ülke heyetlerinin yarın Brüksel’de yapacağı toplantıyla ele alınacak.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, toplantıya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve yeni göreve başlayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar katılacak. İsveç ve Finlandiya heyetleriyle yapılacak kritik görüşmede “NATO üyeliği konusunda iki ülkeye ayrı yanıt” görüşü masaya gelecek.

NELER GÖRÜŞÜLECEK

İsveç’te Kuran yakma eylemi ve PKK sempatizanlarının gösterilerine izin verilmesi üzerine ertelenmesinin ardından yeniden başlayan görüşmelerde, iki ülkenin attıkları ve atmayı taahhüt ettikleri adımların gözden geçirileceği toplantıda; başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütü üyelerinin iadesi, örgüt faaliyetlerinin sınırlandırılması gibi konu başlıklarının masaya yatırılması bekleniyor. Ayrıca Ankara’nın bir süredir vurguladığı Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik sürecinin ayrı ayrı değerlendirileceği görüşünün de gündemde olacak.

Haberin Devamı

Ankara’dan NATO mesajı: Finlandiya ve İsveç’e yanıt ayrı verilebilir

Burak Akçapar

 

‘İLERLEME KAYDEDİLDİ’

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Stockholm’de düzenlenediği ortak basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Türkiye’nin “meşru güvenlik kaygılarının olduğu” vurgusunu yineleyerek iki ülkenin İttifak’a üyelik sürecinde “ilerleme kaydedildiğini” söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!