Ankara saldırısına dünyadan tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Ankara saldırısına dünyadan tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 07:56

Dün akşam saatlerinde Ankara'yı kana bulayan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin ise yaralandığı saldırıya tepki yağarken, Türkiye'ye dayanışma mesajları iletildi.

Haberin Devamı

Dünyadan gelen mesajlar şöyle:

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVID CAMERON
"Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü."

BM GENEL SEKRETERİ BAN Ki-MUN
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, "Ankara'nın merkezinde ve iş çıkış saatinde" meydana gelen saldırıyı kınayarak kurbanların ailelerine taziyelerini gönderdi. Terör saldırısının faillerinin süratle yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını dileyen Ban, "Birleşmiş Milletler bu trajik zamanda Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir" ifadesini kullandı.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG
"Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır."

Haberin Devamı

AVRUPA BİRLİĞİ
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
Rusya Dışişleri Bakanlığı da Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sundu. Dışişleri açıklamasında, bu saldırının, "uluslararası terörle mücadele konusunda tüm ülkelerin birleşmesi için duyulan ihtiyaca işaret ettiği" belirtildi.

Açıklamada, “17 Şubat tarihinde Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sebebiyle Türk halkına derin üzüntülerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu korkunç olay sonucunda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu barbarca suçun bir açıklaması olamaz” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov ise Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ankara’da dün akşam meydana gelen terör saldırısını en kararlı biçimde kınıyoruz. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralıların ise bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ MARK TONER
"ABD, bugün Ankara’da Türk askeri personeli ve sivillere yönelik terörist saldırıyı güçlü biçimde kınamaktadır. Ölenlerin ailelerine derin başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. NATO müttefikimiz Türkiye’yle ortak terörizm tehdidine karşı mücadeledeki güçlü ortaklığımızı teyit ederiz."

ABD ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ SÖZCÜSÜ NED PRICE
"Terörizme karsı, NATO üyesi ve IŞİD'e karşı mücadelede güçlü bir ortağımız olan Türkiye’nin yanındayız"

İRAN
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Ankara'daki terör saldırısının üzüntüsü içindeyim. Türk hükümeti ve halkına, özellikle de sevdiklerini yitirenlere en derin taziyelerimi sunuyorum" diye tweet attı.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN
Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak başsağlığı dileğinde bulundu ve hem Yunan hükümeti hem de Yunan halkının Türkiye halkı ile dayanışma içinde olduğunu söyledi. 

Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, “Ankara’daki patlamanın kurbanları için komşularımızla birlikte yas tutuyoruz. Bu menfur terör saldırısı şiddetle kınıyoruz” denildi.Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Yorgo Yenimatas, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ı telefonla arayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesi üzere, Cumhurbaşkanı Propokis Pavlopulos’un taziyelerini dile getirdi. Ayrıca, Pavlopulos’un Ankara’daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti. 

Haberin Devamı

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI MARGOT WALLSTRÖM
"Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum."

NORVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BÖRGE BRENDE
"Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. En derin sempati ve düşüncelerimiz saldırıda yaşamını yitirenler ve Türkiye halkı ile beraberdir."

LİTVANYA CUMHURBAŞKANI DALIA GRYBAUSKAITE 
Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Grybauskaite, mesajında, "Uluslararası toplumla birlikte acımasızca yapılan terörü kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

LETONYA DIŞİŞLERİ BAKANI EDGARDS RINKEVICS
Rinkevics da saldırıyı şiddetle kınayarak, "Yaralılara şifa ve Türk halkına derin başsağlığını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL’İN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısı kınandı. Büyükelçiliğin açıklamasında saldırı “hain” olarak nitelendi. Açıklamada, “İsrail Büyükelçiliği, dün akşam (önceki akşam) gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybeden masum insanlar için üzüntülerini ifade eder; Türk Hükümeti’ne, Türk halkına ve acılı ailelerine başsağlığı diler. Yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. İsrail bu tür terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınamaktadır” denildi.

İSPANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ
İspanya Büyükelçiliği’nin saldırıyı kınayan açıklamasında da, “İspanya, terör vahşeti ile mücadelelerinde Türk halkı ve yetkilileriyle tam bir dayanışma içerisinde olduğunu ve bu belaya son vermek için işbirliği yapmaya devam etme konusundaki kararlılığını yinelemektedir” vurgusu yapıldı.

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!