Almanya'nın yanıtı 'listede yok"

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın yanıtı listede yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 09:48

Almanya’da Sol Parti, koalisyon hükümetine Gülen hareketine karşı Türk hükümetiyle aralarında işbirliği olup olmadığını sordu. Alman hükümeti de önergeye cevabında, “Gülen hareketine veya ona yakın kuruluş veya kişilere karşı hükümetin tavrında Türkiye’deki gelişmeler nedeniyle bir değişiklik olmadı” dedi.

Haberin Devamı

Ancak hükümet, Türk hükümet yetkililerinin Alman hükümet temsilcilerine Gülen hareketi ve yanlılarının Türkiye ve Almanya’daki etkinlikleri üzerine çeşitli vesilelerle ve en son 2015 sonunda belgeler verdiğini belirtti.

Ayrıca Alman hükümet temsilcilerinin Almanya’da Gülen hareketi temsilcileriyle görüştüğü, bu görüşmelerde Türk hükümetinin Gülen hareketine karşı aldığı önlemlerin gündeme geldiği kaydedildi.

“Gülen hareketinden Almanya’ya kaçan ya da iltica eden kişiler var mı” sorusuna Alman hükümetinin cevabı şöyle oldu: “Almanya’da terör örgütü olarak sınıflandırılmayan siyasi hareketlerdeki kişiler hakkında bir liste tutulmuyor.

Ancak Türk hükümeti Gülen hareketine yakınlığıyla ilgili iki kişi hakkında iade talebinde bulundu. Aranan bu iki kişinin Almanya’da olup olmadığı tespit edilemedi ve bu bilgi Berlin Büyükelçiliği’ne verildi.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!