Almanya’dan, İzmir’deki demokrasi nöbetine gittiler

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan, İzmir’deki demokrasi nöbetine gittiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 11:47

İzmir’de 15 Temmuz’dan bu yana Konak Meydanı’ndaki ‘Demokrasi Nöbeti’ni sürdüren vatandaşlara, yurt dışından gelen Türkler de katıldı.

Haberin Devamı

Alanda açılan, ‘Gurbetten vatanımıza, nöbete geldik’, ‘Nöbet bitti diye sevinme Fetö, reisin bir lafına bakar’ ve ‘Reise selam, nöbete devam’ yazılı pankartlar dikkati çekti. 1992 yılında İzmir’de polis memuruyken istifa ederek Frankfurt’a göç eden Ali Çot, eşi Nihal Çot ve 20 yaşındaki kızları Enise Çot ile birlikte nöbete geldiklerini söyledi.

15 Temmuz’un bir kurtuluş tarihi olduğunu belirten ve Almanca, İngilizce, Türkçe, “Gurbetten vatanımıza demokrasi nöbetine geldik” yazılı pankartlar taşıyan Ali Çot, şunları söyledi: “Değerli Türkiyem ve değerli milletim, ben buraya Almanya’dan geliyorum. Demokrasi nöbetine gelmişimdir. Şu an için bunu kutlamakla gurur duyuyorum. Önemli olan ülkemizin birlik ve beraberliği, önemli olan ülkemizin yaşamasıdır. Dış güçlere kanmamalıyız. Bu paralel yapıya kesinlikle izin vermeyelim. Verenler de olursa, onları en kısa zamanda emniyet teşkilatlarımıza bildirelim. Bu ülke bizim ülkemiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!