Almanya'dan Büyükelçi'ye davet

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan Büyükelçiye davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 08:41

Almanya 1915 olaylarıyla ilgili taslağı 2 Haziran'da parlamentoya getiriyor. Meclis Başkanı Norbert Lammert, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu Meclis'te oturumu izlemeye davet etti.

Haberin Devamı

Almanya ile 2 Haziran’da ipler gerileceğe benziyor. 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemeyi planlayan bir taslak 2 Haziran’da Meclise geliyor. Tartışıldıktan sonra oylamaya sunulacak olan taslağın meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Almanya Meclis Başkanı Norbert Lammert, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’na nazik bir mektup yazarak, oturumu izlemeye davet etti.

Karslıoğlu’nun kamuoyunda Türkiye’nin çıkarlarını savunmasını anlayışla karşıladığını, Meclis’in de işini yapmasını kendisinin anlayışla karşılayacağını belirten Lammert, mektupta, “Tartışmanın ciddiyeti konusunda şahsi ve özgün bir izlenim kazanmanızı sağlamak amacıyla sizi içten davet ediyorum” dedi.

DEĞERLENDİRECEĞİZ 


Daha önce Almanya’yı bu konuda uyaran Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Hürriyet’in, “Daveti kabul edecek misiniz. Böyle bir taslak Meclis’ten geçerse iki ülke arasındaki ilişkiler nasıl etkilenir” sorusuna şu yanıtı verdi: “Alman Meclisi’ne ilk defa gitmiş değilim. Dolayısıyla Alman Parlamentosu’nun çalışma yönteminin yabancısı da değilim. Bilmiyorum, belki giderim belki gitmem. O günkü duruma bakarım. Herhalükarda arkadaşlarımız izliyor. Ders alma ihtiyacım yok. Bilmediğimiz bir yer değil. Sağolsun davetiye yazmış. Biz de değerlendireceğiz. İçerik önemli. Ne yazdığına bakmamız lazım. Herkes bir şey söylüyor. Görelim, içinde ne var ne yok. Ona göre değerlendiririz. Türkçe’de bir laf vardır. ‘Doğmamış çocuğa don biçmem’ diye. Daha içeriğinin ne olduğunu bilmediğimiz tasarı hakkında ne diyebiliriz? Ne dediğine bakarız.” 

BAKMADAN GEÇME!