Almanya’da yaşayan Türklere sahte mektup uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da yaşayan Türklere sahte mektup uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 12:09

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı (BKA), Türk mahkemelerinin adını kullanarak dolandırıcılık yapıp para toplamaya çalışan şebekeye karşı ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına uyarı yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA Federal Emniyet Teşkilatı (BKA) 21 Aralık’ta resmi internet sitesi üzerinden yaptığı uyarıda, İstanbul’daki en üst mahkemeden gönderildiği iddia edilen mektuplarla, kişilerden para toplanmaya çalışıldığı açıklandı. Gönderilen mektuplarla dolandırıcılık yapıldığının tespit edildiğini duyuran BKA, vatandaşları uyardı. Mektubun gönderildiği kişilerin İstanbul’da yapılacağı belirtilen bir duruşmaya davet edildiği ve en kısa sürede belirtilen hesap numarasına kefalet ücretini ödemelerinin istendiği, bu şekilde kişilerin dolandırılmaya çalışıldığına belirtildi.
Almanya Federal Emniyet Teşkilatı (BKA), sahte mektupların sadece Türkiye kökenlilere gönderildiğini belirterek, bu şekilde mektup alan kişilerin polise gitmelerini tavsiye etti. BKA, söz konusu mektubu alan kişilere hiçbir karşılık vermemeleri ve mektuptaki telefon numarasını aramamaları uyarısını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!