Almanya'da radikal Selefilerin sayısı 9700'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada radikal Selefilerin sayısı 9700e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 16:40

Anayasayı Koruma Teşkilatı raporunda, Selefi ve cihatçı terör eylemlerinden endişe duyulduğu açıklandı. Ayrıca Almanya'da sağcı şiddet olaylarının arttığı ve 2016'da 1600 radikal sağcı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Radikal İslamcılara yönelik sık sık operasyonlar düzenleniyor. 

Almanya iç istihbarat kurumu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın 2016 yılı raporu bugün açıklandı. Rapor, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen tarafından aktarıldı.

Rapora göre, Almanya'daki aşırı sağcı şiddet olayları 2016 yılında daha da arttı. Rapora göre, radikal sağın şiddet eylemleri 2015 yılına göre yüzde 14 oranında artarak bin 600'e çıktı. Geçen yıl, yarısı şiddete eğilimli radikal sağcıların sayısı da 23 bine yükseldi.

Raporun tanıtıldığı basın konferansında konuşan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere sağ ve sol radikalizmdeki artışın endişe verici olduğunu söyledi.
İçişleri Bakanı yaklaşan G20 Zirvesi'ni protesto eylemlerine hazırlanan radikal solcu grupları, “şiddete başvurulan protesto gösterilerinin toplanma özgürlüğü kapsamına girmediği” konusunda bir kez daha uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!