Almanya’da dönerin başkenti Dresden

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da dönerin başkenti Dresden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 07:00

Almanya’da en sevilen fast food yiyeceklerin başında gelen dönerin en çok tüketildiği şehirler sıralandı. Tüketici puanları ve fiyatların da dikkate alındığı listenin birinci basamağında Dresden yer aldı.

Haberin Devamı

DÖNER, Almanların en sevdiği ve en çok tercih ettiği fast food yiyecekleri arasında yer alıyor. Almanya’da döner denince de akla ilk olarak başkent Berlin ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln, Frankfurt gibi kentler geliyor. Ancak bilinenin aksine Almanya’da dönerle ilgili sürpriz sonuç ortaya çıktı.

10 ŞEHİR İNCELENDİ

Eve yemek servisi yapan Lieferando şirketi, şehirlere göre döner kıyaslaması yaptı ve dönerin en pozitif puanlar aldığı şehirler sıralamasını yayınladı. Araştırmada Almanya’da en çok döner dükkânının bulunduğu en büyük 10 şehri incelendi. Şehirlerdeki dönerci sayısı, tüketicilerden aldıkları ortalama puanlar ve fiyatlar dikkate alındı. Buna göre Almanya’nın “döner başkenti” Dresden oldu. Saksonya eyaletinin başkenti olan Dresden, çok çeşitli dönercileriyle ve internetteki en yüksek puanlamalarla ilk sıraya yerleşti.

BERLİN ÜÇÜNCÜ

Haberin Devamı

Dönerin anavatanı olarak bilinen Berlin, kişi başına en çok döner büfesi düşen şehir olmasına rağmen ancak üçüncü sırada yer alabildi. Türk nüfusun yoğun olduğu Münih ise sekizinci sırada. Ancak fiyat bakımından Münih sıralamada ilk ikiye girdi. Ocak ayında bir porsiyon döner en yüksek fiyatla Münih’te, 8.53 Euro’ya (280 TL) satıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!