Almanya, Türkiye’ye adli yardımı kesiyor mu

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Türkiye’ye adli yardımı kesiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 09:58

Almanya, Türkiye ile adli yardım sözleşmesini siyasi olaylarda yerine getirmek istemiyor. Berlin'de yayınlanan Tagesspiegel Gazetesinin haberine göre Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ile eyaletlerin adalet bakanları bu konuda ortak karar aldı.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta bu konuyu görüşen federal ve eyalet adalet bakanları, siyasi olaylarda Türkiye'ye hukuki yardımda bulunmamayı kararlaştırdı. Gazetenin haberine göre Federal Adalet Bakanlığı sözcüsü, alınan kararı doğruladı. Adalet bakanlarının bu kararına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği iddiasıyla Türkiye’den gelen soruşturma talepleri gerekçe gösterildi. Şimdiye kadar Türkiye’den ne kadar soruşturma talebi geldiği sorusuna ise bir açıklık getirilemedi.

1974 YILINDAN BERİ

Almanya ile Türkiye arasında 1974 yılından beri adli yardımlaşma sözleşmesi bulunuyor. Sözleşme gereği iki ülke karşılıklı olarak adli yardımlaşmayı güvence altına alıyor. İki ülke temsilcilikleri aracılığıyla soruşturma talepleri doğrudan mahkemelere iletiliyor. Zanlının ifadesi alınarak, soruşturma yürütülüyor.
Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret davası, bu sözleşmeye dayanılarak açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!