Almanya nükleer enerjiyi yedeğe alıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya nükleer enerjiyi yedeğe alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 07:00

Almanya’da halihazırda enerji tüketiminin yüzde 31.7’si rüzgâr enerjisinden, yüzde 15.1’i güneş enerjisinden, yüzde 27’si maden tüketimli termik santrallerden, yüzde 13’i doğalgaz ve yüzde 8’i de nükleer enerjiden sağlanıyor.

Haberin Devamı

Rusya’nın doğalgaz borularını kapatması üzerine Almanya’da enerji krizi yaşanması riski arttığı halde, şu anda faaliyette olan son 3 nükleer santralın 31 Aralık 2022’de kapatılacağı açıklandı. Aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, “Yeterli enerjimiz var” diyerek, “Atom Yasası”nda öngörülen şekilde, nükleer santrallarda üretime son verileceğini söyledi.

Almanya nükleer enerjiyi yedeğe alıyor

İKİSİ BEKLEMEDE OLACAK

Ancak beklenmedik bir sıkıntı yaşanması halinde devreye sokmak için 3 nükleer santraldan ikisinin yedekte bekletileceğini de belirtti. Pazartesi akşamı Berlin’de bir basın toplantısı düzenleyen Robert Habeck, “Enerji tedarikinden sorumlu bakan olarak, enerji güvenliğinin korunması için gereken her şeyi yapacağım” dedi. Bakan Habeck, Aşağı Saksonya’daki Ensland nükleer santralının tamamen kapatılacağını, Bavyera’daki Isar ve Baden Württemberg’deki Neckarwestheim nükleer santrallarının da yeni yıl itibarıyla ihtiyaç halinde kullanılmak üzere yedeğe alınacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!