‘Biz kaçırmadık kendisi teslim oldu’

Güncelleme Tarihi:

‘Biz kaçırmadık kendisi teslim oldu’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 10:34

Vietnam, Alman Dışişleri’nin, “İltica talebinde bulunan Trinh Xuan Tanh, Vietnam gizli servisi tarafından Berlin’den ülkesine kaçırıldı” açıklamasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

VİETNAM Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Le Thi Thu Hang, Almanya’nın yorumunun ‘çok üzücü’ olduğunu ve Vietnam vatandaşı Trinh Xuan Thanh’ın 31 Temmuz’da Vietnam polisine teslim olduğunu belirtti. Ayrıntı vermeyen Hang, “Vietnam, daima Almanya ile stratejik ilişkiler geliştirmeyi temenni ediyor ve buna önem atfediyor” dedi. 

Devlete ait enerji şirketi PetroVietnam’ın bir iştirakini kötü yönetmekle suçlanmasının ardından geçen yıl temmuzda ortadan kaybolan 51 yaşındaki Thanh’ın, şirketi 150 milyon dolar zarara uğrattığı bildirildi.
Eylül ayında hakkında yakalama kararı çıkan Thanh için, mart ayında da, bir emlak geliştirme projesinde zimmetine para geçirmek suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

BERLİN İADESİNİ İSTEMİŞTİ
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Thanh’ın, Vietnam istihbarat servisi tarafından Berlin’den zorla ülkesine götürüldüğünün kesinleştiğini belirterek, bu durumun hem Alman yasalarının, hem de uluslararası hukukun ağır şekilde ihlal edildiği anlamına geldiğini söylemişti. Alman makamlarının gerekli yasal işlemleri başlattıklarını ve bu olayın iki ülke arasındaki ilişkilere büyük zarar verebileceğini ifade eden Schaefer, bu nedenle Berlin’deki Vietnam büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını ve zorla Vietnam’a götürülen kişinin Almanya’ya iadesinin talep edildiğini kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!