Almanya El Cezire muhabirini bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Almanya El Cezire muhabirini bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 22:39

ALMANYA’da gözaltına alınan El Cezire Arapça kanalının muhabiri Ahmed Mansur serbest bırakıldı. Berlin Savcılığı Mısır’ın iade talebini karara bağladı. Savcılık, aldığı kararla Mısır’ın iade talebini reddetti.

Haberin Devamı

Karar öncesinde de Almanya Dışişleri Bakanlığı, Mansur’u Mısır’a teslim etmeyeceklerinin işaretini vermişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Mısır’daki yargı ve insan hakları ihlallerinin farkında olduklarını, bu durumu defalarca Kahire yönetimi nezdinde de gündeme getirdiklerini söylemişti.

Dışişleri, ayrıca idam cezasının söz konusu olduğu durumlarda kimseyi sınırdışı etmeyeceklerine de işaret etmişti.

2011’de Hüsnü Mübarek’in devrildiği eylemler sırasında “bir avukatı alıkoyarak işkence yapmak suçlamasıyla” 15 yıl hapis cezasına çarptırılan 52 yaşındaki haberci, cumartesi Berlin’deki Tegel Havalimanı’nda ülkeden ayrılmak istediği sırada gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanmıştı.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Dün Berlin’deki Moabit Cezaevi’nden çıkan Mansur, kapıda kendisini bekleyen destekçilerine teşekkür ederek, “Son günlerde beni destekleyen dünyanın dört bir yanındaki insanlar sayesinde, özgürüm, özgürüm” dedi. Serbest bırakıldıktan sonra AA’ya konuşan Mansur tutuklanmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. Mansur, “O (Erdoğan) ben hapishanedeyken beni dünya üzerine destekleyen tek liderdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!