Almanya’da Wulff hakim karşısına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Wulff hakim karşısına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 11:06

Almanya'nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff 719 euro için hakim karşısına çıktı. Wulff, 719 euro'luk otel ve yemek parasını işadamı arkadaşına ödettiği gerekçesiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

Almanya tarihinde ilk kez eski bir cumhurbaşkanı hakim karşısına çıktı. Kaldığı otelin ve yediği yemeğin tutarı olan 719 euro'yu işadamı arkadaşına ödettiği gerekçesiyle yargılanan eski Cumhurbaşkanı Wulff, üç yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Wulff'un, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olduğu 2008 yılında Münih'te katıldığı film festivali sırasında kaldığı otelin, yediği yemeğin ve çocuğunun bakıcı parasını film yapımcısı arkadaşı David Groenewold ödemişti. Toplam 719 euro tutan masrafın işadamı tarafından ödendiği 2011 yılında ortaya çıkınca büyük tartışmalar yaşanmıştı. Wulff'un görevini kötüye kullandığı iddiaları ortaya atılmıştı. Ardından Wulff'un Hannover yakınlarında aldığı evin kredisini de yine bir işadamı arkadaşından aldığı ve Bild Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Kai Diekmann'ın telesekreterine hakaret içeren mesaj bıraktığı kamuoyuna yansıyınca Wulff, cumhurbaşkanlığı görevini bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

EŞİNDEN AYRILDI
Cumhurbaşkanlığı görevini bırakan Wulff'u kısa süre sonra eşi Bettina Wulff da terk etti. Wulff, savcıların dava açılmaması karşılığında para cezası ödeme önerisini de reddedince Hannover savcılığı Wulff hakkında yolsuzluk iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 22 duruşmanın planlandığı davada aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 45 tanık dinlenecek.

İlk duruşmadan önce basın mensuplarına açıklama yapan Wulff, “Kolay bir gün olmayacak. Ancak bu davadaki tüm iddiaları çürüteceğime inancım tam. Çünkü ben görevimi sorumluluk içinde ve doğru yaptım. Ve tekrar sevdiğim alanlarda görev yapacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!