Almanya Cumhurbaşkanı: İslam Almanya’da yeni bir vatan buldu

Güncelleme Tarihi:

Almanya Cumhurbaşkanı: İslam Almanya’da yeni bir vatan buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 07:00

İSLAM Kültür Merkezleri Birliği’nin (İKBM) 50’nci kuruluş yıldönümü için Almanya’nın Köln şehrinde verilen resepsiyonda konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Bugün, İslam’ın çeşitliliği de 5 milyonun üzerindeki Müslüman da ülkemize aittir” derken “Almanya’nın İslam için yeni bir vatan haline geldiğini” belirterek Müslümanlara “Ortak toplumumuzun ortasında yerinizi alın” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

‘TARİHE GEÇEN BİR GÜN’

1965 yılında yüzlerce Müslümanın Ramazan Bayramı’nı Köln katedralinde kutlamasının “din tarihine geçen bir gün” olarak hatırlandığını söyleyen Steinmeier, “50 yıl önce İslam Kültür Merkezleri Birliği’nin kuruluşu da din tarihine geçen bir gün olmuştur. Derneğin kuruluşu kâğıt üzerinde idari bir işlemdi, ancak ülkemizdeki pek çok Müslüman için çok daha fazlasını ifade ediyordu. İslam’ın bir vatanı daha olmuştu: Almanya” ifadelerini kullandı. Almanya’da ibadet ve fikir alışverişi için kurulan mekanların arttığına dikkat çeken Steinmeier, “Bu, ülkemizde İslam’ın kök saldığını göstermektedir. Hepinizi cesaretlendirmeye devam ediyorum: Ortak toplumumuzun ortasında yerinizi alın” çağrısında bulundu.

Etkinliğe Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakan Yardımcısı Mona Neubaur, Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ve Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker de katıldı. İKBM’nin Almanya’da 300’ün üzerinde cami ve Kuran kursu bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!