İstihbarat uyardı, Alman vekiller korktu

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat uyardı, Alman vekiller korktu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 12:22

Federal Meclis Avrupa Komisyonu üyeleri, istihbaratın uyarısıyla Türkiye'ye yaptıkları dört günlük ziyarette Gaziantep temaslarını programdan çıkardı.

Haberin Devamı

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci kabul anlaşma sonrasında Türkiye'deki mültecilerin durumunu yerinde incelemek üzere Federal Meclis Avrupa Komisyonu üyesi milletvekilleri bugünTürkiye'ye gitti. Altı milletvekillinden oluşan heyet, güvenlik gerekçesiyle temaslarını Ankara ve İstanbul ile sınırlı tutuyor.

İSTİHBARAT UYARDI

Bugün başlayan ve 21 Nisan'a kadar sürecek ziyarette, milletvekilleri Gaziantep, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacaktı. Gaziantep'te Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret edip, yerel yetkililerden bilgi alma da program dahilindeydi. Ancak Almanya'nın dış istihbarattan sorumlu Federal Haber Alma Teşkilatı, komisyonu IŞİD saldırılarına karşı uyardı.

IŞİD'in son zamanlarda roket saldırıları gerçekleştirdiğini komisyona ileten istihbaratçılar, Gaziantep ziyaretini programlarından çıkarmalarını söyledi. Komisyon üyesi kimi milletvekilleri mültecilerin durumunu yakından görmek için güvenlik riskine rağmen gitmeyi önerirken, kimileri de saldırı endişesiyle gitmeme kararlığı gösterdi. İstihbaratın uyarısını dikkate alan milletvekilleri, son anda Gaziantep temaslarını programdan çıkardı.

Haberin Devamı

BAKANLAR GÖRÜŞMÜYOR

Michael Stübgen'in (CDU/CSU) başkanlığını yaptığı heyette şu milletvekilleri bulunuyor: Matern von Marschall (CDU/CSU), Gabriele Groneberg (SPD), Dr. Dorothee Schlegel (SPD), Sevim Dağdelen (Sol Parti) ve Manuel Sarrazin (Yeşiller).

Heyet Türkiye'de mültecilerin durumunun yanı sıra basın özgürlüğü ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecindeki ilerlemeleri de görüşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır heyete randevu vermeyince, Ankara'daki temaslar müsteşar düzeyinde gerçekleşecek. Heyetin İstanbul temasları ise ağırlıklı olarak sivil toplum kuruluş temsilcileriyle sınırlı olacak.

Heyet ziyaretini 21 Nisan'da tamamlayıp Berlin'e dönecek.

 

BAKMADAN GEÇME!