Alman polisi köpeklerle geldi: Türk gazetecilere tepki çeken baskın

Güncelleme Tarihi:

Alman polisi köpeklerle geldi: Türk gazetecilere tepki çeken baskın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2023 07:00

Almanya’da FETÖ kumpasıyla harekete geçen polis, Sabah gazetesinin iki temsilcisinin evlerine baskın düzenledi. Gazeteciler, adeta ‘terörist’ muamelesi gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Demokrasi ve basın özgürlüğü konularında Türkiye’yi eleştiren Almanya’da polis, Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın evlerine önceki gün baskın düzenledi. 25 kadar polisin görev aldığı baskınlarda iki Türk gazeteci kendilerine adeta ‘terörist’ muamelesi yapıldığını söyledi. Alman demokratlar baskınlara sessiz kalırken, Türkiye yaşananlara sert tepki gösterdi.

9 SAAT SÜRDÜ

Uzman köpeklerle gelen polis, iki gazetecinin evlerini 4 saat boyunca aradı, tüm elektronik aletleri ve belgelerle birlikte otomobillerine, eşlerinin cep telefonlarına ve bilgisayarlarına el koydu. Ardından karakola götürülen iki gazeteci parmak izleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yaklaşık 9 saat boyunca polis tarafından terörist muamelesi gördüklerini belirten Erel ve Albay ifade vermeyi reddetti.

Haberin Devamı

‘HER ŞEYE EL KOYDULAR’

Erel, hukuksal mücadele başlatacaklarını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sanki teröristlere yönelik bir arama gibi yapıldı. Almanya’da basın özgürlüğü anayasa tarafından garantiye alınmıştır. ‘Gazetecinin belli hakları vardır, gazeteci mahremiyeti vardır’ dememe rağmen ne kadar cep telefonu, tablet, bilgisayar varsa, el koydular. Sonuçta 06.00’da başlayan olay 8.5 saat sonra bitti ve salıverildim.” 

ÇAVUŞOĞLU: KABUL EDİLEMEZ

Alman polisinin iki Türk gazeteciyi gözaltına almasına Türkiye’den büyük tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer Almanya’ya sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün bakanlığa çağrılan Almanya Büyükelçi Jürgen Schulz’a durumun ‘kabul edilemez’ olduğunu aktardığını söyledi. Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Alman büyükelçisini bakanlığa çağırdık. Bunun kabul edilemez olduğunu, seçimlerin hemen ardından böyle bir yola başvurulmasını maksatlı bulduğumuzu, bunun basın özgürlüğü ihlali olduğunu söyledik. Neresinden bakarsanız bakın, olayın maksatlı olduğunu görüyoruz. FETÖ’cüleri memnun etmek için, Türkiye’deki son gelişmelerden rahatsız oldukları için bunu gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!