Alman milletvekilleri bugün Türkiye’ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman milletvekilleri bugün Türkiye’ye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 11:22

Türkiye ile Almanya arasında krize dönüşen Alman milletvekillerinin İncirlik ziyareti, bugün gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Federal Parlamento Savunma Komisyonu’nun dört partiden oluşan 7 üyesi, üç gün boyunca Türkiye’de görüşmelerde bulunacak. Heyet, bugün saat 16.00’da TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt ile görüşecek ve saat 18.00’de Alman Büyükelçiliği’nde bir basın açıklaması yapacak. Yarın Adana’ya uçacak olan milletvekilleri, İncirlik Üssü’nde görev yapan 250 dolayındaki Alman askerlerini ziyaret ederek, çalışma koşulları ve DEAŞ’la mücadele hakkında bilgi alacak. Komisyon üyeleri, aynı akşam İzmir’e uçacak ve İzmir’de saat 21.00’de bir basın açıklaması yapacak. 6 Ekim’de ise milletvekilleri İzmir’den Berlin’e dönecek.
Türkiye’yi ziyaret edecek 7 kişilik heyette, Hıristiyan Birlik’ten (CDU/CSU) Prof. Karl A. Lamers, (Komisyon Başkan Yardımcısı), İngo Gaedechens, Florian Hahn, Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Rainer Arnold, Dr. Karl Heinz Brunner, Sol Parti’den Dr. Alexander S. Neu ve Yeşiller’den Agnieszka Brugger yer alıyor.

Haberin Devamı

KRİZ ÇIKARAN KARARI SAVUNDU

Alman Parlamentosu’nun, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan tasarıyı kabul etmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginliğe yol açmıştı. Türkiye, Alman milletvekillerin İncirlik ziyaretine uzun süre izin vermemişti.
Alman heyete başkanlık yapan CDU milletvekili Karlh Lamers, Türkiye ziyareti öncesinde kriz çıkaran o kararı savundu. Zeit Online’de yer alan habere göre Lamers, “Parlamentonun kararının hukuki bağlayıcılığı yok. Yine de Federal Parlamendo tüm önemli konularda görüşlerini ifade etme hakkına sahiptir. Biz bunu yaptık ve bunun arkasındayız” dedi. Lamers, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normale dönmesi bakımından son derece önemli olduğunu da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!