Alman İçişleri Bakanı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Alman İçişleri Bakanından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 14:10

Federal Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınmacı krizinin çözümü konusunda AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın bir benzerinin Kuzey Afrika ülkeleriyle de yapılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Federal Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınmacı krizinin çözümü konusunda AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın bir benzerinin Kuzey Afrika ülkeleriyle de yapılabileceğini söyledi. Tagesspiegel'in Pazar sayısına konuşan Alman İçişleri Bakanı, AB-Türkiye anlaşmasının Kuzey Afrika ülkeleri için model olabileceğini belirtti.

Thomas de Maiziere, "Kuzey Afrika ülkelerinden gelen sığınmacıların sayısı artarsa, Türkiye ile varılan çözümün bir benzerini Kuzey Afrika ülkeleriyle de yapmamız gerekir. Örneğin Kuzey Afrika'da İtalya'dan geri gönderilecek sığınmacılar için kamplar kurulabilir. Bunun karşılığında da ilgili ülkeden insani çerçevede sığınmacı alınabilir" diye konuştu.

Balkan güzergahının kapatılması ve Türkiye ile varılan anlaşmadan sonra Almanya'ya Avusturya sınırından gelen sığınmacı sayısının günlük ortalama 140 dolayına gerilediğini kaydeden bakan de Maiziere, "sığınmacı krizinde dönüm noktasının gerçekleştiğini temkinli ifadelerle söyleyebiliriz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!